Fif: Steg dellerne i rigeligt fedtstof, fx. halvt neutral olie eller smagsneutral kokosfedt og halvt smør, og steg ved høj varme. Undgå at vende for meget rundt på dellerne. Vent, vent, vent, og vend først, når de er sprøde og gyldne.
1. Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min.
2. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt.
3. Soigner blomkålet, og riv det på den grove side af et rivejern. Riv også æble på samme rivejern. Kom det revne blomkål og æble i en skål sammen med lidt fintrevet citronskal, cremefraiche og gurkemeje. Krydr med salt og peber, og vend igen rundt. Smag til med lidt sukker, og juster evt. med mere gurkemeje efter smag.
4. Fiskefrikadeller: Krydr det hakkede fiskekød med ½ tsk. salt pr. person og ¼ tsk. friskkværnet sort peber pr. person samt ½ tsk. sukker pr. person - og rør det godt sammen. Pil og finthak eller riv løg på den fine side af et rivejern og rør det i farsen. Rør æg i og derefter 1 spsk. kartoffelmel pr. person. Rør til sidst lidt sødmælk i. Farsen skal være glat, smidig og fast. Smag på farsen - eller steg en lille prøvefrikadelle og juster evt. salt- og peberbalancen – sørg for at krydre godt.
5. Lad farsen hvile i køleskab i 5-10 min.
6. Skær toppen af gulerødderne, og lad gerne de sidste 2-3 cm sidde på. Flæk dem på langs, hvis de er tykke. Vend dem i god olivenolie, og grill dem på en grillpande (eller steg på almindelig pande), til de får tydelige grillmønster og er halvmøre.
7. Skyl, pluk og hak kørvel (gem lidt til pynt), og vend med rigeligt god olivenolie samt lidt gurkemeje, citronsaft og lidt citronskal. Krydr grundigt med salt og peber samt lidt sukker.
8. Del de kogte kartofler i halve
9. Vend de grillede gulerødder og de halve kartofler med dressingen, og lad dem stå lunt, til de skal spises.
10. Form fiskefrikadeller med en spiseske dyppet i lidt af fedtstoffet fra panden, og steg dem sprøde og gyldne i 3-4 min. på hver side på en pande i neutral olie og smør.
Som vist på billedet.
Kundekommentarer ()