1. Skrab eller skrub de nye kartofler, og kog dem møre i vand med salt i 12-15 min.
2. Dræn vandet fra kartoflerne, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt.
3. Lun fiskefrikadellerne på en pande i lidt smør og olie, og steg dem 2-3 min. på hver side. Alternativt kan de lunes i en 200 grader varm ovn i 8 min.
4. Soigner blomkålet, og riv det på den grove side på et rivejern. Riv, så du har omtrent 1 dl revet blomkål pr. mand.
5. Riv også æbler på samme rivejern.
6. Kom det revne blomkål og æble (brug 1/2) i en skål sammen med lidt fintrevet /citronskal, cremefraiche og gurkemeje.
7. Krydr med salt og peber, og vend igen rundt.
8. Smag til med lidt sukker, og juster evt. med mere gurkemeje efter smag.
9. Knus peanuts i en morter, eller hak dem groft på et spækbræt.
10. Riv gulerødderne, og vend gulerødder og æble (brug 1/2) med lidt citronsaft, salt, sukker og peber samt de hakkede peanuts.
Anretning: Som vist på billedet.
Kundekommentarer ()