0
Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og revne gulerødder med pinjekerner

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade og revne gulerødder med pinjekerner

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller: Rør det hakkede fiskekød med salt (ca. 1 tsk.), peber, et letpisket æg, hakket eller revet løg og kartoffelmel (dosér kun lige mel nok til, at farsen hænger sammen). Farsen kan, efter smag og behag, krydres med friske krydderurter og/eller lidt røget bacon/skinke. Lad farsen hvile køligt i ca. 30 min. Farsen formes til fiskefrikadeller og steges gyldne i halvt smør og halvt olie.

Hjemmelavet remoulade: Bland fromage frais/græsk yoghurt og remouladepuré og smag til med salt, peber og evt. ekstra puré. (Piccalilly remouladepuré kan købes i de fleste større supermarkeder).

Revne gulerødder med pinjekerner: Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Vend de revne gulerødder med saften fra 1 citron (eller evt. 1 appelsin) og drys en håndfuld pinjekerner (ikke ristede) henover.

Server retten sammen med små kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia