0
Fiskefrikadeller med kartoffel/bønnesalat

Fiskefrikadeller med kartoffel/bønnesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartoffel/bønnesalat: Skrub og kog kartoflerne i letsaltet vand. Afkøl dem let, pil dem og skær dem i mindre stykker. Rib og kog de grønne bønner i letsaltet vand i min. 5-7 minutter. Køl dem af i isvand. Skyl hjertesalaten og del den på langs et par gange.

Fiskefrikadeller: Krydr det hakkede fiskekød med ½ tsk. salt pr. person og ¼ tsk. friskkværnet sort peber pr. person samt ½ tsk. sukker pr. person - og rør det godt sammen. Pil og finthak eller riv løg på den fine side af et rivejern og rør det i farsen. Rør æg i og derefter 1 spsk. kartoffelmel pr. person. Rør til sidst lidt sødmælk i. Farsen skal være glat, smidig og fast. Lad den hvile i køleskab 10-15 min. Smag på farsen - eller steg en lille prøvefrikadelle og juster evt. salt- og peberbalancen – sørg for at krydre godt. Steg dellerne sprøde og gyldne i 3-4 min. på hver side på en pande i rigeligt neutral olie.

Dressing: Pil hvidløg og rødløg. Hak hvidløget fint og snit rødløget så fint du kan (gerne på et mandolinjern). Læg begge dele i en skål, hæld citronsaft over og lad det trække i 5-10 min. Tilsæt plukkede og hakkede persilleblade, grov sennep, hakkede kapers og et godt skud af din bedste olivenolie. Rør det hele godt sammen og smag til med citronsaft, salt og masser af friskkværnet sort peber.

Anretning: Læg kartofler, bønner og salat i en stor skål og hæld dressingen over. Vend rundt med dine hænder så alt er marineret i dressingen. Smag på salaten og smag til med salt og peber. Anret i en stor skål eller på store tallerkener. Server med citronbåde.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?