Fiskefrikadeller: Læg det hakkede fiskekød i en skål og rør det sejt med salt. Tilsæt æg, mel og fløde og rør det godt sammen. Skræl 1 gulerod og 1 kartoffel og riv dem fint på et rivejern. Pres væden ud og rør gulerod og kartoffel i farsen. Tilsæt hakket dild og peber. Lad farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet. Steg frikadellerne i halvt smør og halvt olie.
1. tip: Når farsen først røres sej med salt, binder den væsken bedre, hvilket bevirker, at farsen ikke skiller så let, når frikadellerne steges.
2. tip: Det er vigtigt, at alle ingredienser har samme temperatur (så bindes farsen nemmere sammen).
3. tip: Det er vigtigt at have tålmodighed ved stegning af frikadellerne. De skal have en flot stegeskorpe, inden de vendes. Derved får frikadellerne også en bedre struktur og mere fasthed.
Kartoffelsauté: Skræl 4 kartofler og 2 gulerødder. Skær kartofler, gulerødder, peberfrugt og løg i små tern på 1 cm. Svits baconen i en gryde og tilsæt derefter grøntsagerne. Lad dem svitse et par minutter før grøntsagsbouillonen hældes over. Lad det hele simre til grøntsagerne er næsten møre. Kødet fra tomaterne skæres i strimler (kernehuset fjernes), vendes i retten og simrer med i de sidste 2 min. Smag retten til med salt og peber.
Server retten sammen med en grøn salat, groft brød og citronbåde.
Kommentarer og forslag til opskriften