0

Fiskefrikadeller med løgsovs, persille, Æble-gulerodssalat & citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
små kartoflerkruspersille
1 min.
Kartofler:

Skræl kartoflerne, og del evt. de største, så de er lige store. Kog i rigeligt, godt saltet vand i 20-22 min. Hæld vandet fra, og damp dem tørre. Kom en generøs klat smør ved, og vend forsigtigt rundt. Drys med en smule af den hakkede persille og gerne lidt god flagesalt, som fx Maldon eller Læsø.

kruspersille
5 min.
Hakket persille:

Pluk al persillen af stilkene, og skyl den grundigt i 2-3 hold koldt vand. Dræn vandet fra, gerne i en salatslynge, og hak persillen meget fint.

bechamelsovszittauerløgkruspersille
10 min.
Løgsovs med persille:
Pil løgene, del dem i halve, og snit dem, så fint du kan. Kom løgene i en passende gryde sammen med en generøs klump smør, og steg dem stille og roligt, til de bliver lysebrune og bløde uden at branke. Krydr med salt og peber. Har du en lille sjat tør hvidvin, kan du med fordel tilsætte den nu, og koge væsken næsten helt væk. Kom bechamelsovsen på, og kog igennem i et par minutter, til sovsen er tilpas i konsistens og smag. Smag til med salt og peber.

Lige før du serverer, tilsætter du det sidste af den finthakkede kruspersille til den brandvarme sovs.

Pas på, sovsen brænder let på! 

skagenfood fiskefrikadellerægolie
25 min.
Fiskefrikadeller:

Lun fiskefrikadellerne på en pande i lidt olivenolie og smør ved medium varme i 2-3 min. på hver side. 

gulerøddercitron
30 min.
Æble-gulerodssalat

Riv gulerødder og æble groft (med skræl).

Vend med eddike, olie og honning.

Smag til med salt og peber, og lad gerne trække lidt.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Kommentarer og forslag til opskriften