0
Fiskefrikadeller med lun coleslaw, kartofler og gnavegrønt

Fiskefrikadeller med lun coleslaw, kartofler og gnavegrønt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skylles, deles og sættes over at koge i godt saltet vand. Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men man kan gøre det hvis man synes.  Når kartoflerne er færdige efter 10-15 minutter, hældes vandet fra og en god smørklat vendes ned til dem.  Hold dem lune i et fad med et viskestykke over, til de skal serveres.  Skyl gryden, den skal bruges til den lune coleslaw.
  2. Spidskålen snittes ultra-fint - gerne på en mandolinjern eller i en foodprocessor. Det samme gøres med gulerødderne og løget.  Hvis man ikke har meget tid, kan man i stedet rive kålen og gulerødderne på den grove side af et rivejern.
    Skallen fra ½ citron rives fint og saften presses.
  3. Fløden kommes over i gryden, og koges ind til ca. halvdelen. Læg løgene ned i gryden og lad dem simre under låg i 5-7 minutter, til de er næsten møre.  Så hældes gulerødderne ned til løgene og simrer et par minutter.  Til sidst tilsættes den snittede kål, citronskallen, citronsaften (dosseres efter behag) og 1-2 tsk. sukker pr. person.  Smag til med salt og peber og lad simre under omrøring til kålen er faldet sammen, men stadig har lidt bid.
  4. Frikadellerne lunes på en pande i lidt smør. Agurken skæres i bjælker og anrettes sammen med de små tomater på en tallerken eller i en skål.Anretning:  Servér frikadellerne med den lune coleslaw, kartoflerne og gnavegrønt.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?