Kartoflerne skylles, deles og sættes over at koge i godt saltet vand. Det er ikke nødvendigt at skrælle kartoflerne, men man kan gøre det hvis man synes. Når kartoflerne er færdige efter 10-15 minutter, hældes vandet fra og en god smørklat vendes ned til dem. Hold dem lune i et fad med et viskestykke over, til de skal serveres. Skyl gryden, den skal bruges til den lune coleslaw.
Spidskålen snittes ultra-fint - gerne på en mandolinjern eller i en foodprocessor. Det samme gøres med gulerødderne og løget. Hvis man ikke har meget tid, kan man i stedet rive kålen og gulerødderne på den grove side af et rivejern. Skallen fra ½ citron rives fint og saften presses.
Fløden kommes over i gryden, og koges ind til ca. halvdelen. Læg løgene ned i gryden og lad dem simre under låg i 5-7 minutter, til de er næsten møre. Så hældes gulerødderne ned til løgene og simrer et par minutter. Til sidst tilsættes den snittede kål, citronskallen, citronsaften (dosseres efter behag) og 1-2 tsk. sukker pr. person. Smag til med salt og peber og lad simre under omrøring til kålen er faldet sammen, men stadig har lidt bid.
Frikadellerne lunes på en pande i lidt smør. Agurken skæres i bjælker og anrettes sammen med de små tomater på en tallerken eller i en skål.
Anretning: Servér frikadellerne med den lune coleslaw, kartoflerne og gnavegrønt.
Kommentarer og forslag til opskriften