0
Fiskefrikadeller med rødkålssalat, hasselnødder og gorgonzola

Fiskefrikadeller med rødkålssalat, hasselnødder og gorgonzola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fisk, Æg, Hasselnødder, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Sulfitter, Mælk, Bladselleri

Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller: Krydr det hakkede fiskekød med ½ tsk. salt pr. person og ¼ tsk. friskkværnet sort peber pr. person samt ½ tsk. sukker pr. person - og rør det godt sammen. Pil og riv løg på en rivejern og rør det i farsen. Rør æg i og derefter 1 spsk. kartoffelmel pr. person. Rør til sidst lidt mælk i. Farsen skal være glat, smidig og fast. Lad den hvile i køleskab 10-15 min. Smag på farsen - eller steg en lille prøvefrikadelle og juster evt. salt- og peberbalancen - sørg for at krydre godt. Steg dellerne sprøde og gyldne i 3-4 min. på hver side på en pande i rigeligt neutral olie og evt. lidt smør.

Hasselnødder: Kom nødderne i et ildfast fad og bag dem gyldne i en 175 grader forvarm ovn i 10-12 minutter. Lad dem køle let af og hak dem groft - drys med lidt fint salt.

Dressing: Skær æblerne i fine tern på 3x3 mm og hæld balsamico og dobbelt volumen af din bedste olivenolie over og rør rundt. Smag til med lidt salt og sort peber samt sukker.

Rødkålssalat: Fjern de yderste blade og stokken på rødkålen og snit det i så fine strimler du kan - gerne på et mandolinjern. Rengør bladsellerien og skær den i tynde skiver - også gerne på mandolin jernet og vend rundt sammen med rødkålen. Pluk og skyl persillen og hak det groft og vend det i salaten. Hæld dressingen over salaten og vend grundigt rundt. Lad det trække et par minutters tid.

Anretning: Som vist på billedet - pluk og smuldr små stykker af gorgonzola samt de hakkede ristede hasselnødder over salaten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?