Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog perlebyg i rigeligt, letsaltet vand i 10 min. Lad den dryppe af i en sigte, mens du laver resten af salaten.
Skræl og skær glaskål i tynde strimler - brug evt. et mandolinjern. Snit purløg, så fint du kan.
Vend det hele sammen med mayonnaise, og smag til med salt, peber og citronsaft.
Kom fisken i en foodprocessor, og hak den groft (kan også gøres med en kniv på et skærebræt)
Krydr det hakkede fiskekød med 1/2 tsk. salt pr. person, 1/4 tsk. friskkværnet, sort peber pr. person og 1/2 tsk. sukker pr. person, og rør det godt sammen. Pil og riv løg på et rivejern, og rør det i farsen. Rør æg i og derefter 1 spsk. kartoffelmel pr. person. Rør til sidst lidt mælk i (ca. 2 spsk. pr. person, du laver mad til). Farsen skal være glat, smidig og fast. Lad farsen hvile i køleskab i 10-15 min. Smag på farsen, eller steg en lille prøvefrikadelle, og juster evt. salt- og peberbalancen. Sørg for at krydre farsen godt. Steg dellerne sprøde og gyldne i 3-4 min. på hver side på en pande i rigeligt neutral olie og evt. lidt smør.
Som vist på billedet. Drys med de ristede boghvedekerner.
Kundekommentarer ()