0
Fiskefrikadeller med salat af perlebyg, glaskål og purløg dertil ristet boghvede

Fiskefrikadeller med salat af perlebyg, glaskål og purløg dertil ristet boghvede

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

boghvede kernerglaskålpurløgcitronperlebygmayonnaise
1 min.
Salat af perlebyg, glaskål og purløg dertil ristede boghvede

Kog perlebyg i rigeligt, letsaltet vand i 10 min. Lad den dryppe af i en sigte, mens du laver resten af salaten.

Skræl og skær glaskål i tynde strimler - brug evt. et mandolinjern. Snit purløg, så fint du kan.

Vend det hele sammen med mayonnaise, og smag til med salt, peber og citronsaft.

mørksejfilet uden skindæg
20 min.
Fisk:

Kom fisken i en foodprocessor, og hak den groft (kan også gøres med en kniv på et skærebræt)

Krydr det hakkede fiskekød med 1/2 tsk. salt pr. person, 1/4 tsk. friskkværnet, sort peber pr. person og 1/2 tsk. sukker pr. person, og rør det godt sammen. Pil og riv løg på et rivejern, og rør det i farsen. Rør æg i og derefter 1 spsk. kartoffelmel pr. person. Rør til sidst lidt mælk i (ca. 2 spsk. pr. person, du laver mad til). Farsen skal være glat, smidig og fast. Lad farsen hvile i køleskab i 10-15 min. Smag på farsen, eller steg en lille prøvefrikadelle, og juster evt. salt- og peberbalancen. Sørg for at krydre farsen godt. Steg dellerne sprøde og gyldne i 3-4 min. på hver side på en pande i rigeligt neutral olie og evt. lidt smør.

boghvede kerner
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys med de ristede boghvedekerner.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?