0
Fiskefrikadeller med spaghetti, zucchini, peberfrugt og lyn-syltede tomater

Fiskefrikadeller med spaghetti, zucchini, peberfrugt og lyn-syltede tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Skær et lille kryds i toppen af hver tomat, og fjern evt. den lille "blomst" i stilkenden med en lille kniv. Blancher tomaterne i spilkogende vand i 45 sekunder, og kom dem direkte i iskoldt vand, gerne med isterninger i. Nu kan du nemt pille skindet af tomaterne. Kom lidt honning eller rørsukker, lidt citronsaft og –skal, halvdelen af de plukkede, hakkede timianblade og finthakket hvidløg (brug det halve her) ved tomaterne. Vend rundt, krydr med lidt salt og sort peber og smag til, evt. med lidt ekstra sukker. Lad dem trække ved stuetemperatur, til de skal bruges. Skal det gå ekstra hurtigt, kan du undlade at trække skindet af tomaterne.

2. Skyl og skær zucchini og peberfrugt i tern på ca. 1 x 1 cm. Rist dem af på en pande i god olivenolie sammen med det sidste finthakkede hvidløg. Når det hele er gyldent, tilsættes tomatsaucen, og der koges igennem 2-3 minutter. Smag til med salt og peber samt lidt hakket timian.

3. Lun dellerne på en pande i lidt smør og olie, og steg dem 2-3 min. på hver side. Alternativt kan de lunes 8-10 minutter i en 180 grader forvarmet ovn.

4. Kog imens spaghetti i rigeligt, godt saltet vand efter anvisning på pakken. Dræn vandet fra, og vend de kogte spaghetti rundt i saucen.

5. Anret som vist på billedet, og riv masser af parmesan over. Pynt evt. med det sidste timian.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?