
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær bagekartoflerne ud i ca. 0,5 x 0,5 cm brede aflange stænger.
Kom dem herefter i en stor skål med koldt vand og lad dem udvande i 10 minutter. Hæld vandet fra, og tør kartoflerne i et rent viskestykke.
Læg kartoffelstængerne i en pose, bland med lidt neutral olie, og ryst posten godt, så olien bliver fordelt. Eller spray kartoflerne med olie direkte i kurven.
Kom fritterne i airfryeren, og indstil den på 200 grader. Giv kartoflerne 10 min., tilsæt salt og rør rør eller ryst. Giv dem yderligere ca. 15 min., hvor der rystes eller røres et par gange undervejs. Steg til de er gyldne og sprøde. Tag fritterne ud af airfryeren og hold dem varme, imens du laver dellerne.
Skyl persillen, fjern de største og groveste stilke, og hak persillen fint.
Kom bechamelsaucen i en gryde, og varm den op, mens du hele tiden rører rundt i den.
Fortynd den med lidt mælk, fløde eller vand, hvis du synes, den er for tyk, når den er varmet igennem.
Tilsæt persille lige før servering (gem lidt til kartoflerne), og smag til med salt og peber.
Kom fiskefrikadeller i airfryeren ved 200 grader og giv dem 5-6 minutter til de er sprøde og gennemvarme. Giv derefter fritterne 2-3 minutter igen.
Fif: har du god plads i din airfryer kan du også give dellerne de sidste 5-6 minutter sammen med fritterne således at begge dele er færdige samtidigt.
Anret som vist på billedet med citronbåde.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften