0

Fiskefrikadeller og ristede rodfrugter med bacon, kartoffelbåde og sennepssauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fritter: Skyl 4 bagekartofler og skær dem i både. Læg dem i et ovnfast fad og krydr med olie og lidt salt. Bag dem i en 200 grader varm ovn i 30-40 minutter (afhængig af størrelse).

Frikadeller: Skræl den sidste bagekartoffel og riv den på den fine side af et rivejern. Læg det hele i koldt vand frem til brug (for at undgå at kartoflerne bliver brune). Inden brug skal vandet sigtes og presses fra. Rør først fiskekødet sejt med 1 tsk. salt (Afhængig af smag). Derefter tilsættes æg, hvedemel, 3 spsk. finthakket purløg, 2 finthakkede skalotteløg, revet skal fra ½ citron samt de drænede kartofler. Lad farsen hvile i ca. 30 minutter i køleskabet, og steg frikadellerne stille og roligt i halvt smør og halvt olie. Sørg for der er stegeskorpe, før du vender dem.

Sauce: Hak 2 skalotteløg og sauter dem i en lille gryde med lidt olie. Tilsæt 1 dl hvidvin og lad det koge ind til 1/3. Tilsæt herefter 4 dl hønsefond og 2 dl fløde (mælk kan også bruges), og lad det koge ind til det får en passende konsistens. Kan evt. jævnes med en smule maizena. Til sidst tilsættes 2 spsk. grov sennep. Smag til med salt og peber.

Rodfrugter: Skræl gulerødder og rødbeder og skær dem i tern på ca. 1 cm. Rist baconternene på en stor pande (eller i en wok). Tag dem af og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Sauter derefter grøntsagerne på panden - i fedtet fra baconen - i 10-12 min. (de skal være møre med bid). Lige før servering tilsættes baconternene igen sammen med lidt friskhakket persille.

Kommentarer og forslag til opskriften