0
Fiskefritter med rodfrugtesalat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 g. Skræl rodfrugterne, og skær dem i tynde strimler på langs, ca. 1 cm i tykkelse. Vend dem i lidt olie med salt, peber og timian efter behag.

2. Læg rodfrugterne på bagepapir på en bradepande, og bag dem i ovnen i ca. 30 min., til de er gyldne og møre.

3. Skyl salaten, pluk den i store stykker, eller behold den i hele blade.

4. Skær fisken i bjælker. Krydr med salt og peber, og paner stykkerne i mel, æg og rasp.

5. Smag creme fraiche til med salt, peber, citronskal og -saft. Dressingen skal krydres godt. Smag til sidst til med vadouvankrydderiet.

6. Skær æble i skiver, og vend i citronsaft.

7. Steg fiskefritterne i olie på en varm pande, til de er flot gyldne på alle sider.

8. Bland de lune rodfrugter med salatblade og æble.

9. Anret salat og fiskefritter på tallerkener. Dryp dressing udover salaten, og giv ekstra dressing i en skål ved siden af til at dyppe fisken i.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Vadouvin er et krydderi med rødder i det sydlige Indien og det franske køkken. Det er ofte kendt som "fransk karry" på grund af dets anvendelse i fransk madlavning. Historien bag vadouvin er en spændende blanding af kulturel udveksling og handel mellem Øst og Vest.

Krydderiet har sin oprindelse i det sydlige Indien.

I det 18. århundrede begyndte franske kolonister at bosætte sig i Indien, og de blev fascineret af det rige udvalg af krydderier, der var tilgængelige der. De tog disse krydderier med tilbage til Frankrig, hvor de blev introduceret i det franske køkken. På denne måde begyndte den kulturelle udveksling mellem øst og vest, der formåede at forme vadouvin som vi kender det i dag.

Vadouvin er typisk lavet af en blanding af krydderier som spidskommen, korianderfrø, sennepsfrø, gurkemeje, nelliker og kanel samt tørrede løg og hvidløg. Den nøjagtige sammensætning kan variere afhængigt af opskriften og producenten.

I det franske køkken bruges vadouvin til at tilføje smag og kompleksitet til en række retter, herunder supper, saucer, kødretter og grøntsagsretter. Det har en unik smagsprofil, der kombinerer de krydrede, jordlige noter fra det indiske subkontinent med de delikate, raffinerede smag, der er karakteristiske for det franske køkken.

På denne måde repræsenterer vadouvin et smukt eksempel på, hvad der sker, når forskellige kulturer og kulinariske traditioner mødes og inspirerer hinanden til at skabe noget nyt og spændende.

Vadouvan indeholder: 20% Spidskommen, 20%sennepskorn, 20% gurkemeje,10%kardemomme, 10% chili, 5% bukkehornsfrø,  5% karryblade, 5% muskatnød og 5% nelliker.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?