0
Fiskekarrysuppe med mørksej
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grønne bønner: Nip enderne af bønnerne, skær dem i 2-3 cm lange stykker, gerne lidt på skrå og kog dem i letsaltet vand i min. 5-7 minutter.

Gulerødder: Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.

Nudler: Kog nudlerne i saltet vand efter anvisning på pakken. Dryp dem af, og put dem i en skål, vendt med en smule olie.

Fisk: Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm.

Suppe: Hak eller riv ingefæren. Hak hvidløget fint. Steg ingefær og hvidløg i lidt olie i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad den riste med. Tilsæt gulerødder og steg dem med i et minut. Tilsæt bouillon (+ 3 dl vand pr. pose bouillon) og kokosmælk og varm op til det simrer. Smag suppen til med salt og limesaft. Når du er tilfreds med smagen, tilsættes bønner og fisk. Lad suppen simre til fisketernene begynder at skille i lameller, ca. 2-3 minutter.

Anretning: Fordel de kogte nudler i bunden af suppetallerkener. Fyld op med fiskesuppe og godt med fyld. Pynt med limebåde.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?