0
Fiskekarrysuppe med mørksej
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Durummel, Sennep, Selleri

Fremgangsmåde

Grønne bønner: Nip enderne af bønnerne, skær dem i 2-3 cm lange stykker, gerne lidt på skrå og kog dem i letsaltet vand i min. 5-7 minutter.

Gulerødder: Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver.

Nudler: Kog nudlerne i saltet vand efter anvisning på pakken. Dryp dem af, og put dem i en skål, vendt med en smule olie.

Fisk: Skær fisken i tern på ca. 2x2 cm.

Suppe: Hak eller riv ingefæren. Hak hvidløget fint. Steg ingefær og hvidløg i lidt olie i en tykbundet gryde. Tilsæt karry og lad den riste med. Tilsæt gulerødder og steg dem med i et minut. Tilsæt bouillon (+ 3 dl vand pr. pose bouillon) og kokosmælk og varm op til det simrer. Smag suppen til med salt og limesaft. Når du er tilfreds med smagen, tilsættes bønner og fisk. Lad suppen simre til fisketernene begynder at skille i lameller, ca. 2-3 minutter.

Anretning: Fordel de kogte nudler i bunden af suppetallerkener. Fyld op med fiskesuppe og godt med fyld. Pynt med limebåde.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?