0
Fiskepie med pastinak og spinat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartoffel/pastinak mos: Skræl, skyl og del kartofler og pastinakker. Kog dem møre i rigeligt vand. Så snart de er møre (helt møre) hældes vandet fra - damp dem tørre på blusset. Mos dem igennem en purépresse, en kartoffelmoser eller et piskeris. Kog 1 dl fløde, 2 dl mælk og 125 g smør op til kogepunktet i en lille gryde og hæld det lidt ad gangen ned til kartoflerne under kraftig piskning. Tilsæt æggeblommerne, rør rundt og smag til med salt og peber.

Piesauce: Smelt 100 g smør i en tykbundet gryde og pisk melet i. Lad det koge godt igennem mens du konstant pisker. Tilsæt fiskefond og kog igennem. Tilsæt 2 dl fløde og kog igennem mens du pisker. Fortsæt med at koge og pisk til saucen er tyk, glat og blank.

Spinat: Skyl og tør spinaten og damp den lynhurtigt i en gryde med en lille klat smør – dræn væden fra i et dørslag.

Piefyld: Skær fisken i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 20-60 minutter, og vend dem derefter sammen med den dampede og drænede spinat i den let afkølede sauce. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Samling: Fordel fyldet i 4 mindre ovnfaste portionsskåle (eller i ét stort fad). Fordel mosen oven på (enten ved at sprøjte den pænt på med en sprøjtepose eller ved at lægge den på og glatte ud med en palet). Bag pierne i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter til de gyldne og lækre (NB: Hvis du laver én stor pie, skal den være længere tid i ovnen).

Server pien sammen med en god salat. På billedet har vi serveret rucola vendt med vinaigrette, ristede hasselnødder og tomat til.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?