Kartoffel/pastinak mos: Skræl, skyl og del kartofler og pastinakker. Kog dem møre i rigeligt vand. Så snart de er møre (helt møre) hældes vandet fra - damp dem tørre på blusset. Mos dem igennem en purépresse, en kartoffelmoser eller et piskeris. Kog 1 dl fløde, 2 dl mælk og 125 g smør op til kogepunktet i en lille gryde og hæld det lidt ad gangen ned til kartoflerne under kraftig piskning. Tilsæt æggeblommerne, rør rundt og smag til med salt og peber.
Piesauce: Smelt 100 g smør i en tykbundet gryde og pisk melet i. Lad det koge godt igennem mens du konstant pisker. Tilsæt fiskefond og kog igennem. Tilsæt 2 dl fløde og kog igennem mens du pisker. Fortsæt med at koge og pisk til saucen er tyk, glat og blank.
Spinat: Skyl og tør spinaten og damp den lynhurtigt i en gryde med en lille klat smør – dræn væden fra i et dørslag.
Piefyld: Skær fisken i mundrette stykker på ca. 2 x 2 cm og krydr med salt og peber. Lad dem trække i 20-60 minutter, og vend dem derefter sammen med den dampede og drænede spinat i den let afkølede sauce. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Samling: Fordel fyldet i 4 mindre ovnfaste portionsskåle (eller i ét stort fad). Fordel mosen oven på (enten ved at sprøjte den pænt på med en sprøjtepose eller ved at lægge den på og glatte ud med en palet). Bag pierne i en 200 grader varm ovn i ca. 25 minutter til de gyldne og lækre (NB: Hvis du laver én stor pie, skal den være længere tid i ovnen).
Server pien sammen med en god salat. På billedet har vi serveret rucola vendt med vinaigrette, ristede hasselnødder og tomat til.
Kundekommentarer ()