0
Fiskepie som på Restaurant ET - med havtaske, basilikum og Skagen Skinke

Fiskepie som på Restaurant ET - med havtaske, basilikum og Skagen Skinke

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Sauce: 25 g smør smeltes i en gryde og skalotteløg sauteres, hvidvinen tilsættes og reduceres til det halve. Herefter tilsættes fonden og der koges videre til det er halvt reduceret. Piskefløden tilsættes og koges ind til en tyk sauce. Inden servering tilsættes Dijon, citronsaft og der smages til med salt og peber.

"Kartoffel mash": Kartoflerne skæres ud i rustikke stykker, kommes i en kasserolle og dækkes med vand tilsat salt. Koges 15-20 min indtil de er møre og vandet drænes fra. Herefter røres 75 g smør, varm mælk og æggeblommer i. Smag den godt til med salt og peber.

Pie: Ovnen varmes op til 190 grader. Fisken skæres ud i 3 cm "chunks" og krydres med salt og peber. Fiskestykkerne vendes forsigtigt i saucen sammen med de blukkede basilikumblade. (Her kan der også tilsættes 8 stk. kammusling og 8 stk. østers for "Delux" udgaven). Massen fyldes i ovnfaste fade eller kobberkasseroller. Herefter kommes kartoffel "mash" ovenpå og der drysses med revet parmesan.

Hele herligheden gratineres i ovnen i ca. 20 min. til parmesan er gylden og dejlig. Serveres med skåret skinke og plukkede basilikumsblade.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?