0
Fiskeschnitzel alla Milanese på mørksej med gnocchi og oliven

Fiskeschnitzel alla Milanese på mørksej med gnocchi og oliven

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Hvede, Mælkeprodukter, Æg

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
stilktomaterGrønne Nocellara oliven, uden stenbasilikumzittauerløghvidløg
1 min.
Tomatsauce:

Pil hvidløg, og skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til schnitzlerne). Skræl og hak løg fint. Sauter hvidløgene i en lille kasserolle i olivenolie, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt løg og grofthakket tomat, og lad det koge igennem 5-6 min. under låg. Mos det lidt sammen, og tilsæt oliven (evt. skåret i skiver) samt hakket basilikum (gem lidt til pynt). Smag til med salt, peber samt evt. lidt sukker.

raspmørksejfilet uden skind
15 min.
Fiskeschnitzel alla Milanese på mørksej:

Del fisken i portionsstykker, og skær et snit igennem midten fra siden  uden at skære helt igennem, således at du kan åbne den op som en bog og dermed få et bredt, tyndt snitzelformet stykke fisk. Krydr fisken generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Knus resten af hvidløgene fint, og gnid massen godt ind i fiskekødet. Vend først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk), og til sidst i rasp med lidt revet parmesan i. Sørg for at presse raspen/osten godt fast i kødet. Steg på en pande i rigeligt fedstof - jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min. på hver side.

gnocchihvidløgsmør
25 min.
Gnocchi:

Steg gnocchi på en stor pande i rigeligt god olivenolie, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 4-5 minutter. Kom lidt smør på, og rist videre et par minutter. Krydr med salt og peber. Vend de stegte gnocchi sammen med tomatsaucen og masser af revet parmesan (gem lidt til pynt).

30 min.
Anretning:

Server som vist på billedet med plukket basilikum og revet parmesan drysset over retten.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?