0
Fiskeschnitzel alla Milanese på mørksej med gnocchi og oliven

Fiskeschnitzel alla Milanese på mørksej med gnocchi og oliven

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
stilktomaterGrønne Nocellara oliven, uden stenbasilikumzittauerløghvidløg
1 min.
Tomatsauce:

Pil hvidløg, og skær halvdelen i tynde skiver (gem resten til schnitzlerne). Skræl og hak løg fint. Sauter hvidløgene i en lille kasserolle i olivenolie, til de begynder at blive gyldne. Tilsæt løg og grofthakket tomat, og lad det koge igennem 5-6 min. under låg. Mos det lidt sammen, og tilsæt oliven (evt. skåret i skiver) samt hakket basilikum (gem lidt til pynt). Smag til med salt, peber samt evt. lidt sukker.

raspmørksejfilet uden skind
15 min.
Fiskeschnitzel alla Milanese på mørksej:

Del fisken i portionsstykker, og skær et snit igennem midten fra siden  uden at skære helt igennem, således at du kan åbne den op som en bog og dermed få et bredt, tyndt snitzelformet stykke fisk. Krydr fisken generøst med salt og knust sort peber på begge sider. Knus resten af hvidløgene fint, og gnid massen godt ind i fiskekødet. Vend først i mel, dernæst i et sammenpisket æg (alternativt lidt fløde eller mælk), og til sidst i rasp med lidt revet parmesan i. Sørg for at presse raspen/osten godt fast i kødet. Steg på en pande i rigeligt fedstof - jeg bruger halvt neutral olie og halvt smør. Steg til de er gyldne og sprøde, det tager ca. 2-3 min. på hver side.

gnocchihvidløgsmør
25 min.
Gnocchi:

Steg gnocchi på en stor pande i rigeligt god olivenolie, til de er gyldne og sprøde. Det tager ca. 4-5 minutter. Kom lidt smør på, og rist videre et par minutter. Krydr med salt og peber. Vend de stegte gnocchi sammen med tomatsaucen og masser af revet parmesan (gem lidt til pynt).

30 min.
Anretning:

Server som vist på billedet med plukket basilikum og revet parmesan drysset over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Mørksej 

GASTRONOMISK

Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars. 

Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.

SUNDHED

Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.

Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?