0
Fiskesuppe med kartofler og porre
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Muslinger: Skyl og damp muslingerne i en gryde til de åbner sig, lad dem køle af og pil dem ud af skallen, sigt og gem saften fra muslingerne.

Suppe: Smelt smørret i en gryde og sauter det hvide af porrerne uden de tager farve, tilsæt kartoflerne og hæld dobbelt så meget vand i som grønsagerne fylder.

Blancher hurtigt gulerødderne og det grønne af porrerne i kogende vand og hæd derefter isvand over. Hæld fløden i suppen og lad det koge yderligere i 10 min og blend suppen helt glat. Kog suppen op med lidt af muslingevandet, fiskestykkerne og muslingerne, smag til med safran (kan udelades), salt, peber og citronsaft.

Portionsanrettes, pyntes med kørvel og serveres med godt brød.

Kommentarer og forslag til opskriften