0

Fjeldørred med basilikumpistacietopping, stuvede majroer og frisk æbletomatsalsa

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Topping/fisk: Pluk basilikummen og kom den i en foodprocessor sammen med pistacienødder, ½ skalotteløg, hvidløg, 3 spsk. smør, salt og peber. Kør det sammen til en ensartet, blød creme. Dup fisken tør, læg den i et passende størrelse ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber. Smør toppingen ud på fisken i et jævnt lag og sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til kødet kun lige føles fast.

Stuvning: Skræl majroerne, skær dem i både og damp dem møre i 2 dl letsaltet vand - gem kogelagen! Smelt 2 spsk. smør i en gryde og tilsæt melet under omrøring. Tilsæt kogelagen lidt ad gangen under kraftig omrøring og fortsæt med mælk og fløde. Vend majroerne i saucen, varm det hurtigt igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.

Salsa: Skær æbler og tomater i små fine tern og vend dem sammen med 1 finthakket skalotteløg, kapers, hakket persille, chiliflager, 2 spsk. olie, salt og peber. Smag til med citronsaft og lad gerne salsaen trækken i 15 min.

Server sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften