0
Fladbrød med bagt grønt og grov kikærtemos

Fladbrød med bagt grønt og grov kikærtemos

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grøn squashaubergine
1 min.
Grønt

Start med at tænde ovnen på 200 grader, og tænd for grillfunktionen.

Skyl squash og aubergine, skær dem i grove firkanter, og vend dem med lidt olivenolie og lidt salt.

Bred begge dele ud på en bageplade, og bag dem under grillen i ca. 15-20 min., til de er møre og har taget lidt farve. Husk at holde øje, og sluk evt. for grillen, hvis grøntsagerne bruner for hurtigt.

pizzadej - på surdej
10 min.
Fladbrød

Del hver dejkugle i to, og rul dem helt tyndt ud med en kagerulle. Pensl hvert fladbrød med olivenolie, og steg dem på en godt varm pande i 2-3 min. på hver side uden fedtstof. Hold brødene lune og bløde i et viskestykke indtil servering.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktaillimeras el hanouthvidløgkikærter i vand
15 min.
Dressing

Mens brødene steger, kan du rive hvidløg fint ned i en skål. Tilsæt godt med fintrevet limeskal, limesaft og et godt skud olivenolie. Pisk det godt sammen.

Dræn kikærterne, men gem lidt af vandet. Blend kikærter, krydderiblanding, lidt af vandet og lidt olivenolie sammen til en grov mos, og smag til med salt.

Skyl tomaterne, og halver dem.

30 min.
Anretning

Vend de bagte grøntsager med hvidløgsdressingen. Smør kikærtemos på hvert brød, og anret det bagte grønt med tomater ovenpå.

Slut af med at komme lidt yoghurt over ved bordet.

Velbekomme!

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?