0
Fladbrød med bønnepuré, stegte svampe og fennikel

Fladbrød med bønnepuré, stegte svampe og fennikel

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

pizzadej - på surdej (Øko)
1 min.
Fladbrød

Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade eller en pizzasten ind, så den kan varme op.

Del hver dejkugle i to, og rul dem helt tyndt ud med en kagerulle.

Pensl hver fladbrød med olivenolie, og bag dem i ovnen i ca. 10 min., når denne er HELT varm. De må gerne tage godt med farve. 

hvidløghvide bønner
5 min.
Bønnepuré

Blend bønnerne til en helt lind puré med en lille smule hvidløg og en god mængde olivenolie, og smag til med salt og friskkværnet peber.

portobellosvampe
15 min.
Svampe

Rens svampene, og skær dem i grove skiver.

Steg dem på en godt varm pande i en smule olie i ca. 2 min. på hver side, til de har taget farve, og er blevet møre. Krydr med salt og friskkværnet peber.

FennikelKota-ostsyrligt spiseæbleagurk
20 min.
Fennikelsalat

Snit æble og fennikel i helt tynde skiver med en skarp kniv, og kom begge dele op i en skål. Smuldr osten ned i.

Halvér agurken, skrab kernehuset ud med en ske, og skær den herefter ud i tynde skiver.

Vend agurken op i skålen med fennikelsalat, og smag til med lidt friskkværnet peber og et par dråber olivenolie. 

30 min.
Anretning

Smør en god skefuld bønnepuré på hvert fladbrød, og kom derefter stegte svampe og fennikelsalat ovenpå.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.