
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skær sværene fri fra hinanden helt ned til kødet, men pas på, at du ikke skærer ned i selve kødet.
Drys stegen med generøse mængder salt, og gnid det ind i sværen, således at det meste kommer ned i rillerne imellem sværene.
Kom stegen i airfryeren med sværsiden opad, og tilbered den ved 180 grader i ca. 35-45 min. Skru nu op på 200 grader, og giv stegen, indtil sværen er sprød.
OBS - Tiden afhænger meget af, om stegen er flad eller høj, og om du laver mad til 2 eller 4 pers. Jeg anbefaler på det kraftigste, at du bruger et stegetermometer, og at du steger til 62-63 grader, inden stegen skal hvile. Fx ved 180 grader til 50 grader og derefter ved 200 grader til du rammer de 62-63 grader.
Tag stegen ud, og lad den hvile i MINDST 20 min., inden du skærer den ud.
Du skal IKKE dække den til med sølvpapir eller andet. Den skal blot stå lunt.
Fif: Hvis du gerne vil lave lidt SOVS til retten, kan du med fordel hælde lidt vand i bunden af airfryeren fra starten af (beregn 1,5 dl pr. pers. du laver mad til) gerne sammen med et par laurbærblade, et løg og en gulerod samt evt. en nellike eller 2, hvis du har det.
Rør mayonnaise og grov sennep sammen.
Fjern de yderste blade på kålet, og snit den så fint du kan (undgå at snitte stokken med).
Kom den snittede kål i en skål, og drys med lidt fint salt. Knug kålen grundigt sammen med lidt salt med dine hænder, og lad den hvile i 5 min.
Kom ca. 1 spsk. god lys eddike (fx hvid balsamico) pr. pers. over kålen, massér det godt ind, og tilsæt de tørrede tranebær sammen med fintsnittede pærer.
Tilsæt slawkrydderiblandingen og 1/2 spsk. sukker eller honning pr. pers. og lidt god olivenolie.
Massér igen det hele sammen, og lad det stå og hvile, til den skal spises senere.
Lige før servering vendes det med halvdelen af dijonaisen.
Gør kartoflerne klar, så de kan komme i airfryeren, så snart stegen er færdig.
Skrub kartoflerne godt rene, skær dem i både, dup dem tørre, og bland dem med olie og salt.
Kom kartoflerne i airfryeren, og indstil den på 180 grader. Giv dem 20-25 min. (hvis det er 750 gram), eller indtil de er møre indeni, og sprøde udenpå.
Ryst eller vend dem et par gange undervejs.
Smør hver side af bollerne med et tyndt lag Dijonaise.
Skær stegen i skiver, fordel den i burgerbollerne, top med lidt slaw og bolletoppen.
Servér resten af slawen og de sprøde kartofler på siden.
Coleslaw krydderi indeholder: Sellerirod, 50%, spidskommen 25%, havsalt 25%
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften