0
Flanksteak med chimichurri og grillet majssalat

Flanksteak med chimichurri og grillet majssalat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Grillen tændes op.
  2. Løget pilles og hakkes fint. Den ene halvdel af det hakkede løg kommes op i en stor skål.
  3. Chimichurridressingen laves: halvdelen af korianderen og mynten blendes sammen med halvdelen af løget, skal og saft af 1-2 lime, salt og peber, evt. chilliflager, sukker og nok olivenolie til at dressingen samles og får pesto-konsistens.
  4. Kødet pensles med olie og krydres med salt og peber. Lad stå tildækket ved stuetemperatur til det skal grilles.
    TIP: Flanksteak kan godt finde på at ”krølle sig sammen” når det bliver stegt.  Det kan man undgå ved at snitte en 5-6 diagonale snit på kryds og tværs af fibrene i kødet på hver side, ligesom man gør med en culottesteg eller en lammeryg.  Snittene skal ikke være dybe, et par millimeter er fint.
  5. Majsen forkoges. Det gøres allernemmest ved at smide hele majs med blade og det hele ind i mikroovnen i 5-10 minutter på højeste temp. Lav max to-tre stykker af gangen.
    Lad derefter majsen dampe af, og skær så de nederste 2-3 cm af bunden af. 
    Nu er blade og fimrehår nemme at fjerne,- man kan nærmest bare presse majsen ned og ud af bladene igennem bunden.
    Majsen pensles med chimichurri og rigeligt salt.
  6. Peberfrugten og agurken skæres i små stykker – omtrent så små som majskerner hvis man orker det – og hældes over til løget i den store skål. Dryp grøntsagerne med lidt god, lys eddike og smag til med peber, salt,  sukker og evt. chilliflager.
  7. Den resterende halvdel af krydderurterne hakkes fint og kommer over i skålen til salaten. Gem evt. et par blade til anretning.
  8. Kikærterne drænes, skylles i lunkent vand og kommer også over i salaten.
  9. Skær limefrugterne i kvarte og grill dem ved høj varme sammen med kødet. Kødet skal have max. gas i kort tid for ikke at blive sejt, og altså helst serveres så rødt som man kan holde ud. Et par minutter på hver side er passende, da kødet steger videre når det er taget fra varmen.
    Lad kødet hvile, mens salaten laves færdig.
  10. Majsen grilles nu til den har fået fine, brændte striber. Kernerne skæres af med en kniv og kommer over i salaten.
    TIP: Stil majsen på højkant på den tykke ende, og skær kernerne fri fra top til bund med en tynd kniv. Man kan nemt følge den hårde midte med kniven og få alle kernerne af.
  11. Kødet skæres i meget tynde skiver på tværs af fibrene og anrettes på et varmt fad.
    Halvdelen af chimichurrien hældes over kødet og resten vendes ned i salaten.

    Anretning:  Serveres med de brændte lime til at dryppe over salaten og kødet.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?