Flautas er tynde "fløjter" af hvedetortillas, fyldt med kød, bønner og ost.
De bliver ofte stegt i olie, men smager også godt (og er en hel del sundere) når de bliver bagt i ovnen. Server´med en super-sund proteinsalat fyldt med blandt andet quinoa og avokado.
Ovnen tændes på 220 grader, og en bageplade med bagepapir sættes ind for at forvarme.
Sous vide oksekødet tages ud af pakken og skæres i små stykker. Gem væden fra kødet.
Løget hakkes fint. Del i to portioner: halvdelen skal bruges til kødet, og den anden halvdel til salaten.
Den ene halvdel af løget steges til det er gennemsigtigt, hvorefter halvdelen af bønnerne tilsættes, efterfulgt af beef rub-krydderiet, kødet og evt. væske fra kødet, samt tomatsaucen.
Lad det simre til væden er kogt ind og kødet er så fast, at det kan rulles ind i tortillaerne uden at løbe ud. Smag til med salt, peber og evt. chilli og stil det til side.
Osten rives groft.
Fordel kødet ned langs midten af tortillaerne, drys osten over kødet, og rul dem sammen til tynde "fløjter".
Læg dem med samlingen nedad på den varme bageplade. De skal ikke ligge helt tæt, der skal kunne komme luft omkring hver flauta.
Pensl med lidt olie og bag til tortillaerne er sprøde, og lad dem hvile til I skal spise.
Quinoaen steges i en gryde i en smule olie et minuts tid. Hæld så meget vand på at det står omkring 1/2 cm over quinoaen, læg låg på og lad det simre til quinoaen er mør, omkring 10 minutter.
Når quinoaen er færdig, vendes resten af bønnerne ned i gryden og lunes igennem. Spæd evt. op med en smule vand eller boullion,- quinoaen skal være lidt fugtig. Smag til med salt og peber samt evt. chilli.
Imens quinoaen koger, forberedes grøntsagerne og lægges op i en skål:
Agurken skylles og skæres i små tern.
Majsen drænes.
Avokadoen skæres i skiver eller tern.
Resten af løget kommer også over i skålen.
Dryp grøntsagerne med lidt god olie, salt og peber samt en tsk god frugt eller- riseddike pr. person. Hvis du vil have lidt ekstra spark i salaten, kan du smage til med evt. chilli.
Servér de lune quinoabønner i bunden af en skål og top op med grøntsagerne. Spis flautaerne til salaten
Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen!
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kundekommentarer ()