0
Flødedampet skrubbe og laks med spinatcreme og hvidvinsdampede rødløg

Flødedampet skrubbe og laks med spinatcreme og hvidvinsdampede rødløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Hvidvinsdampede rødløg: Pil rødløgene og skær dem i skiver. Læg dem i en lille gryde, tilsæt hvidvinen og kog langsomt op under låg. Fjern gryden fra varmen, når den er kommet i kog og lad løgene trække lidt. Væden gemmes til spinatcremen.

Flødedampet skrubbe og laks: Lav en lage: Bland fiskefond, fløde og sennep i en gryde og kog det op. Krydr skrubbefileterne og laksen med salt. Skær 1 eller 2 snit i siden af hver skrubbefilet (uden at skære igennem) og fold fileterne sammen. Placer fileterne og laksen i gryden. Bring lagen i kog og lad fisken småsimre i ca. 3-5 min. (afhængig af tykkelse). Tag fisken op og hold den lun. Væden gemmes til spinatcremen.

Spinatcreme: Hæld hvidvinen (fra løgene) over i gryden med væden fra fisken og kog op. Smag til med salt, peber og revet muskatnød og lad væden koge ind til den får en cremet konsistens (kan evt. også jævnes lidt). Vend til sidst friske spinatblade i og lad dem falde sammen.

Anretning: Fisken anrettes ovenpå spinatcremen (se billedet) og rødløgene serveres som tilbehør i en lille skål.

Server små råstegte kartofler til og evt. lidt ristede svampe.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

ASC er en globalt anerkendt mærkningsordning, som sikrer, at fiskeopdræt foregår på en sund og ansvarlig måde. ASC-mærkede fisk har gennemgået en streng kontrol af hele forsyningskæden og af arbejdsforholdene ved den enkelte aquakultur. ASC ønsker at sikre forbrugerne et miljøvenligt og socialt ansvarligt valg af opdrættede fiskeprodukter.

 

Bonusinfo

Kend din fisk: Skrubbe

KENDETEGN:

Skrubben ligner rødspætten, men adskiller sig ved sin mere ru og knudrede overflade, som skyldes små benknuder på øjesiden. Den har en oval, flad krop, hvor begge øjne er placeret på højre side (dog findes venstrevendte eksemplarer). Farven varierer fra brun til grønlig med mørke pletter og en lys underside. Skrubben bliver typisk mellem 25-40 cm lang, men kan i sjældne tilfælde nå op på 60 cm og veje op til 3 kg.


GASTRONOMISK:

Skrubben er en alsidig spise, der kan tilberedes på mange måder. Kødet er lyst, fast og har en mild, let sødlig smag, som egner sig godt til stegning, bagning og dampning. Den er populær i klassiske danske retter som stegt skrubbe med persillesovs og paneret skrubbe med remoulade. Desuden kan den bruges i supper og fiskefrikadeller. Skrubben kan med fordel tilberedes hel, da benene let slipper kødet efter tilberedning.


SUNDHED:

Skrubben er en sund spise med et højt indhold af magert protein og en lav fedtprocent. Den indeholder vigtige omega-3-fedtsyrer, som bidrager til hjerte-kar-sundhed og reducerer inflammation. Derudover er den rig på vitamin D, B12 og mineraler som jod og selen, der understøtter stofskiftet og immunforsvaret. Ifølge Fødevarestyrelsen anbefales det at spise fisk som skrubbe to gange om ugen som en del af en sund kost.