0

Flødepocheret torsk med fennikel, gulerødder og kapersaioli

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Aioli: Alt skal have stuetemperatur inden start. Pisk æggeblomme, citronsaft og ¼ tsk. salt godt sammen. Tilsæt olien lidt ad gangen til en tyk og cremet mayonnaise opstår. Rør presset hvidløg og finthakkede kapers i og smag til med citronsaft og salt. Lad aiolien trække køligt indtil brug.

Fisk: Trim fenniklerne og skær dem i smalle både. Skræl gulerødderne og del dem i kvarte på langs. Skær fisken i pæne små portionsstykker, krydr dem med salt og peber og lad dem trække lidt. Hæld fløde, hvidvin og fond i en gryde og lad det simre 10 min. Kom grøntsagerne i kogelagen og lad dem simre med 5 min. Læg så fiskestykkerne i og lad dem pochere lige omkring kogepunktet i ca. 15 min. til de er møre. Tag forsigtigt fisk og grøntsager op og anret dem i 4 dybe tallerkner. Kom en ”øsefuld” kogelage over og top med en skefuld aioli og lidt friskhakket dild.

Server straks med små nykogte kartofler, godt brød og en god grøn salat til.

Kommentarer og forslag til opskriften