0

Flødepocheret torsk med persilleristede rodfrugter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rodfrugter: Skræl rodfrugterne og skær dem i mellemstore tern. Snit porrerne i skiver, rens dem godt for evt. jord under koldt vand og hak persillen. Varm olie godt op på en pande og rist rodfrugterne hårdt, til de har fået lidt gylden farve. Skru ned, kom porrer, persille, salt og peber ved og rist videre til grøntsagerne er møre.

Fisk: Skræl løget og pastinakken og skær dem begge i små tern. Kom dem i en gryde med fløde, fond, hvidvin, citronsaft, salt og peber. Kog det op og lad det simre til lagen er kogt lidt ind - skær imens torsken i 8 ensartede stykker. Læg torskestykkerne ned i lagen og lad dem pochere i ca. 10 min. til fisken er mør - ved pochering må lagen ikke koge, men skal holdes lige under/ved kogepunktet. Tag forsigtigt fisken op og læg den i et fad. Rør lidt maizena ud i koldt vand og jævn lagen til en let cremet sauce. Smag til med salt og peber og hæld saucen over fiskestykkerne.

Server fisken med de ristede rodfrugter, små kogte kartofler, blandet grøn salat og evt. lidt godt brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften