0

Floridaburger med majspaneret rødspættefilet, sød rødkål og tartarsauce med lime

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Rødkål: Befri rødkålen for grove yderbade og stok og snit bladene så fint som muligt - brug gerne et mandolinjern eller snit det i foodprocessoren. Dressing: Pisk 2 spsk. olie, honning, eddike, salt og peber godt sammen og smag til - dressingen skal være sød, men med syre nok til at marinere kålen blød. Vend kålen godt med dressingen og lad den trække 20-30 min. på køl.

Tartarsauce: Hak skalotteløgene helt fint, sauter dem pænt gyldne i lidt smør og lad dem køle lidt af i en skål. Hak æg, persille, oliven og drueagurker fint og kom dem ved sammen med mayonnaise, sennepspulver, fintrevet limeskal, salt og peber. Smag til med limesaft og lad cremen trække på køl indtil servering.

Fisk: Rør majsmelet med salt og peber og vend fiskefileterne deri. Lad dem hvile 10 min. inden de steges gyldne og sprøde i olie og dryppes af på køkkenrulle.

Samling: Rist sandwichbollerne (du kan også vælge burgerboller), flæk dem og smør begge sider med tartarsaucen. Læg et salatblad på underbollen og læg en fiskefilet eller 2 på. Top med en god skefuld kål og skiver af tomat, agurk og rødløg.

Server straks evt. sammen med rodfrugt/kartoffelfritter.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje