0
Foglie d'ulivo alla med kapers og parmasan dertil stegt mørksej

Foglie d'ulivo alla med kapers og parmasan dertil stegt mørksej

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kaperssorte Leccino oliven, uden stenpeperoncino chili, hel & tørrethvidløgbredbladet persille
1 min.
Forberedelse:

Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar og komme dem i små skåle hver for sig.

Skyl kapers i koldt vand i et par minutter, og hak dem fint.

Pil og hak hvidløg.

Skær den tørrede peperoncini i små stykker.

Skær evt. oliven i skiver.

Skyl, pluk og hak persille, og gem lidt til pynt.

Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.

Riv parmesanen fint.

foglie d'ulivo pastaparmigiano reggiano (Parmesan)tomatpassatatomater
15 min.
Foglie d'ulivo:

Kom 1 spsk. god olivenolie pr. person i en sautérpande. Kom hvidløg og peperoncini på, og rist igennem ved medium varme, til hvidløgene lige netop begynder at blive let gyldne. Mængden af peperoncini er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Tilsæt oliven og kapers, og lad det hele stege 1 minut under omrøring. Kom de skårede tomater på, og rist igennem i 2 min. Så kommes tomatpassataen ved. Brug kun omkring 1 dl pr. person, du laver mad til. Skru ned til simrepunktet. Lad det hele simre i 5-10 min. Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.

Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet vand, så pastaen ikke klistrer sammen. Den skal koge i 2-3 min. 

Kom pastaen over på panden med tomatsovs, og lad retten koge igennem. Vend med revet parmesan og hakket persille (gem lidt af begge dele til pynt).

Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.

mørksejfilet uden skind
20 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i lidt rug- eller hvedemel.

Steg fileterne på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne, og kødet begynder at være gennemstegt.

Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr igen med lidt salt og peber.

bredbladet persille
25 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv evt. det sidste parmesan over retten. Pynt med den resterende persille. Server straks, og spis mens retten er brandvarm - pasta skal spises med det samme :-) 

Bonusinfo

Foglie d'ulivo er frisk pasta formet som små olivenblade.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?