Det er en god idé at starte med at gøre alle ingredienserne klar og komme dem i små skåle hver for sig.
Skyl kapers i koldt vand i et par minutter, og hak dem fint.
Pil og hak hvidløg.
Skær den tørrede peperoncini i små stykker.
Skær evt. oliven i skiver.
Skyl, pluk og hak persille, og gem lidt til pynt.
Skyl og skær tomaterne i mindre stykker.
Riv parmesanen fint.
Kom 1 spsk. god olivenolie pr. person i en sautérpande. Kom hvidløg og peperoncini på, og rist igennem ved medium varme, til hvidløgene lige netop begynder at blive let gyldne. Mængden af peperoncini er en smagssag, men retten må godt have lidt bid. Tilsæt oliven og kapers, og lad det hele stege 1 minut under omrøring. Kom de skårede tomater på, og rist igennem i 2 min. Så kommes tomatpassataen ved. Brug kun omkring 1 dl pr. person, du laver mad til. Skru ned til simrepunktet. Lad det hele simre i 5-10 min. Smag til med salt og godt med sort peber, og juster evt. sødmen med en smule sukker.
Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet vand, så pastaen ikke klistrer sammen. Den skal koge i 2-3 min.
Kom pastaen over på panden med tomatsovs, og lad retten koge igennem. Vend med revet parmesan og hakket persille (gem lidt af begge dele til pynt).
Fif: Gem altid lidt af pastavandet til at fortynde sovsen med, hvis den er blevet for tyk.
Del fisken i portionsstykker. Krydr fiskefileterne med salt og peber, og vend dem i lidt rug- eller hvedemel.
Steg fileterne på en medium varm pande i godt med smør og olivenolie. Fiskene steges primært på den ene side i ca. 2 min., til de er pænt gyldne, og kødet begynder at være gennemstegt.
Vend fiskene, og steg videre, mens du hele tiden "drypsteger" på toppen ved at tage smør fra panden med en spiseske og hælde det over fisken. Fortsæt drypstegningen i 1-2 min. Krydr igen med lidt salt og peber.
Som vist på billedet. Riv evt. det sidste parmesan over retten. Pynt med den resterende persille. Server straks, og spis mens retten er brandvarm - pasta skal spises med det samme :-)
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Foglie d'ulivo er frisk pasta formet som små olivenblade.
Kundekommentarer ()