0
Forårsmiso med asparges, ramsløg og nudler
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne aspargesbabyspinatramsløgingefærgulerødder
1 min.
Grønt

Skræl gulerod og ingefær. Skyl spinat, asparges og ramsløg.

Snit gulerødder og ingefær i tændstiklignende strimler. Skær ramsløg og spinat igennem et par gange, blot så du får nogle mundrette stykker. 

Snit asparges tyndt med samme kniv.

nudlerbrun misoingefærgulerødder
10 min.
Suppe

Mål ca. 600 ml vand/kuvert af.

Find en gryde, der er stor nok til at den senere kan rumme alt vandet. Tilsæt en smule olie til gryden, og sauter gulerødder og ingefær et par minutter i en smule olie.

Tilsæt så det afmålte vand, og bring gryden i kog. Kom nudlerne op i gryden og lad dem koge møre under låg i ca. 4 min. Kom misoen op i en lille skål, og tilsæt lidt af det varme vand. Kun lige nok så du med et piskeris kan piske misoen og vand sammen til en lidt tyndere pasta.

grønne aspargesbabyspinatramsløg
25 min.
Anretning

Når nudlerne er møre, slukker du for gryden, og pisken misoen ud i vandet. Smag til med salt, evt. soya og lidt friskværnet peber. Bring nu suppen op til lige under kogepunktet (den må ikke koge), og tilsæt spinat, asparges og ramsløg. Læg låg på, lad gryden trække et minut eller to, og servér så med det samme.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Bonusinfo

Miso

- umamibomben der kan peppe enhver ret op!

Miso stammer fra Japan og er en fermenteret paste lavet på brune ris eller sojabønner.

Miso er karakteriseret med en enestående evne til at bidrage med unik dybde og umami til smagsprofilen i mange retter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?