0
Sommerrisotto med torsk
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Varm ovnen op til 200 grader.

  2. Porrene skæres i skiver på skrå og renses.  Spinaten skylles grundigt og slynges tør.
  3. Baconstrimlerne skæres i lidt mindre stykker.
  4. I en ovnfast pande eller en bred gryde med låg, der kan rumme både grøntsager og fisk i et enkelt lag, smeltes lidt smør eller olie.  Tilsæt bacon og steg et minuts tid, efterfulgt af porrerne som dampes et par minutter under låg.

  5. Tilsæt risen og lad den stege med et par minutter.  Så tilsættes vand: til 125 g ris bruges 380 ml og til 250 g ris bruges 750 ml.   Lad simre uden låg i 5 minutter under jævnlig omrøring.  

  6. Læg låg på risottoen og bag den i ovnen omkring 8 minutter.

  7. Imens rives parmesanen fint.

  8. Fisken deles i portionsstykker.  Flade stykker kan foldes sammen, så alle fiskestykkerne har nogenlunde samme tykkelse.  Fisken krydres med salt og peber.
  9. Tag panden ud af ovnen, og vend forsigtigt spinaten ned i risen.  
Læg fiskestykkerne ovenpå og bag yderligere ti minutter under låg til risen er mør og fisken begynder at ”flage”.

  10. Fisken tages op af panden og holdes lun under folie.  Vend forsigtigt havedelen af parmesanen ned i risottoen, evt. sammen med den smørklat og lad den trække et par minutter inden servering.

Tip: Brug kogende vand til at hælde i risottoen, så bliver den hurtigere færdig.

Anretning

Anret risottoen i dybe tallerkner og læg fisken på toppen. Drys med parmesan.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?