Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Nudlerne kommes i kogende vand og koges til de er møre og bløde. Derefter drænes de, og skylles hurtigt i koldt vand.
Lad nudlerne dryppe af, og vend dem i sesamolien, så de ikke klistrer sammen.
Kødet steges på en hed pande, til det er stegt rød/medium. Krydr grundigt med salt og peber, og lad kødet hvile, til I skal spise. Kødet skal bare være lunkent, når det kommer i salaten.
Salaten skylles og slynges tør.
Agurken skylles, og deles på langs. Kernerne skrabes ud med en teske, og agurken snittes fint.
Løget snittes ultra-fint og hældes over i en skål sammen med agurken.
Skrællen af limefrugterne rives meget fint, og saften presses ud over løg og agurker sammen med 1 tsk. sukker pr. person, en smule salt og et godt drej peber. Vend det hele sammen, og lad det stå og trække til sukkeret er opløst.
Salat, nudler, agurk og løg vendes sammen, og der smages til med lidt revet limeskræl, salt, peber, evt. lidt mere sukker samt evt. god chiliolie. Det er ikke sikkert, at du skal bruge al limeskrællen.
Smagen skal være syrlig og frisk.
Salaten anrettes på et stort fad.
Kødet skæres i ultra-tynde skiver og fordeles rustikt ovenpå salaten.
Til slut dryppes med hoisin-sauce og evt. god chilisauce.
Fadet sættes på bordet, og alle tager selv.
~Velbekomme ~
Kundekommentarer ()