Ris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris. Når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server.
Porrer: Soigner porrer og snit dem fint - kom dem i isvand i 5 minutter.
Four-Joy kødboller: Rør kødet sejt med lidt salt og rør farsen med halvdelen af krydderierne og halvdelen af ingefæren, der er fintrevet. Tilsæt evt. 1 æg pr. 300 g kød. Form til små kødboller på størrelse med en lille golfbold. Steg kødbollerne på en pande med varm neutral olie, til de er gyldne og sprøde. Kom resten af krydderimixet på panden med kødbollerne sammen med det sidste revede ingefær og tamari. Tilsæt 1 dl vand og 2 spsk. (rør) sukker pr. 300 g kød og kog igennem et par minutter. Jævn saucen af med lidt maïzena rørt med lidt koldt vand (eller meljævning af sammenrystet vand og mel), og kog den godt igennem. Smag saucen til med salt og sukker samt sesamolie.
Anretning: Som vist med hele sprøde stykker salat. Drys med porrer - server risen i en skål på siden.
Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber
Four-Joy krydderimix indeholder: 45% urtebouillon, 35% sesamfrø, 10% Stjerneanis, 5% sort peber, 5% sichuan peber
Kundekommentarer ()