0
Fransk løgsuppe med Ventrèche og Hærvejsoste-toast

Fransk løgsuppe med Ventrèche og Hærvejsoste-toast

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Fransk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
zittauerløghvidløgtimian
1 min.
Forberedelse:

Skræl løg og hvidløg, og snit løgene så fint som muligt. Finthak hvidløg. Pluk og hak timian. Skær ventrèche i små tern.

oksebouillonventrèche
10 min.
Løgsuppe:

Kom en generøs klump smør i en stor tykbundet gryde sammen med lidt olivenolie og alle tern af ventrèche. Sautér ventreche af i et par minutter uden at branke hverken smør eller ventrèche. Kom nu timian, løg og hvidløg på, og sauter ved svag varme, indtil du har lækre, bløde og lysebrune løg. De må ikke branke, så tag dig god tid. Det må gerne tage 15-20 min. at stege løgene bløde. Når løgene er bløde, tilsættes 2 spsk. god lys eddike pr. person, du laver suppe til. Hvis du har et generøst skvæt tør hvidvin, er det NU du skal komme det i suppen. Kog eddiken (og vinen) næsten helt væk. Tilsæt 2,5 dl. vand pr. person sammen med bouillonen. Lad suppen simre i 15-20 min. Skum evt. urenheder fra, og smag suppen til med salt og peber.

Fif: kom evt. en eller to tsk. sød paprika på, mens du sauterer løgene.

hærvejsostPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
30 min.
Krystal Karl-toast:

Del bollerne, og dryp skærefladen med lidt god olivenolie. Kom dem i et ildfast fad, og riv osten over. Bag bollerne sprøde og gyldne i en 275 grader forvarmet ovn.

45 min.
Anretning:

Der er to metoder! 

1: øs suppen op i tallerkener, og kom Krystal Karl-toast oveni suppen.

2: øs suppen op i suppekopper eller skåle, og top dem med Krystal Karl-toast. Suppekopperne sættes derefter ind i ovnen under grillen, og der gratineres til croutonerne næsten brænder på, og suppen bobler i kanterne. Den sidste metode er virkelig lækker, og giver et super crunch til suppen. 

Bonusinfo

Ventrèche er tørsaltet, lufttørret og modnet svinebryst krydret med peber. Det har en delikat, let saltet og pebret smag med en dyb bund af umami. I modsætning til fx dansk bacon er ventrèche ikke røget. 

Bonusinfo

Bavnhøj osten er fremstillet af komælk. De økologiske landmænd som har køerne græssende i det Midtjyske er meget påpasselige med deres køer. De skal ud i naturen og spise frisk græs for at mælken kan blive så rig på smag som mulig i denne faste ost. Det økologiske mejeri har ostemesteren Bjarne som sikrer at fremstillingen foretages efter de bedste håndværks principper. Når osten er saltet og formodnet på mejeriet færdigmodnes den på GRAND fromages affinageri. Osten har en fin rund smag, med noter fra lagringen.

Velegnet som smagsforstærker og gratinering af fisk, grøntsager og kartofler, samt i salater.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?