0

Fransk salat

Opskriften er udviklet af:
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Allergener:
Æg

Fremgangsmåde

Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Pil æggene og skær dem i kvarte. Skyl salaten og riv den i strimler. Skræl agurken og skær den i tynde skiver. Skyl peberfrugten, skær den midt over, fjern kernerne og skær den i strimler. Pil 1 fed hvidløg og hak det fint. Skyl forårsløgene og skær dem i tynde skiver. Skær osten i terninger.

Pres 1 fed hvidløg i en lille skål, tilsæt olivenolie og bland dressingen. Tilsæt salt og friskkværnet peber.

Kom alle ingredienserne i en stor salatskål og vend rundt med let hånd. Lad salaten trække køligt ½ times tid inden servering.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.