0
Freekeh med pinjekerner, rosiner og  grønne bønner
Hovedingrediens:
Grøntsager
Tilberedningstid:
25 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne bønner
1 min.
Grønne bønner

Sæt en stor gryde med vand over at koge. Tilsæt et godt skud salt. 

Skær den lille ende med stilken af de grønne bønner. Når vandet koger, tilsætter du bønnerne, og koger dem i 5-7 minutter. Tag dem herefter op i en skål, og lad dem køle lidt ned. 

Hæld kogevandet væk, og sæt en ny gryde med vand over at koge.

freekeh
5 min.
Freekeh

Skyl freekehkernerne i en sigte, og tilsæt dem til kogevandet. Lad dem koge stille og roligt i ca. 15 minutter, til de er møre. 

pinjekerneragurkrosinerfetacitron
10 min.
Pinjekerner

Rist pinjekernerne på en tør pande, til de har taget godt med farve. Hak dem derefter med en kniv.

Skær agurken i tern, og bryd fetaosten op i små brud. Vend agurketern, pinjekerner, fetaost, rosiner og godt med citronsaft og fintreven -skal sammen i en skål. Smag til med salt og peber. 

25 min.
Anretning

Hæld vandet fra freekehkernerne, og smag dem til med salt, friskkværnet peber og lidt olivenolie. Anret dem i en dyb tallerken, med agurkesalaten ovenpå og til sidst de grønne bønner.

Velbekomme!

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Bonusinfo

Freekeh (udtales free-kah) er en type hvede, der har sin oprindelse i Mellemøsten og Afrika. Sammenlignet med andre kornsorter indeholder freekah meget protein og masser af fibre samt en række vitaminer og mineraler, herunder A-, C- og E-vitaminer, jern, kalcium og zink. Freekeh menes i øvrigt at fungere som en fremragende probiotika da den fremmer væksten af de hjælpfulde bakterier i maven. Freekeh er hvedekorn, der er høstet tidligt mens de stadigt er grønne og bløde. Freekeh er ultra sundt og grundet den tidlige høst, så indeholder kornene mange flere vitaminer, mineraler og proteiner end almindelig korn og endda mere end quinoa. Hvis man fx sammenligner freekeh med quinoa, som mange sundhedsbevidste mennesker anser for at være et såkaldt "SUPERFOOD", så vinder freekeh faktisk stort sundhedsmæssig over quinoa. Freekeh indeholder mere protein og dobbelt så mange fibre som quinoa, og man holder sig mæt betydeligt længere, hvilket jo er en stor fordel, hvis man fx ønsker at gå ned i vægt. Freekeh har desuden et lavt glykæmisk index. Men vigtigst af alt - de smager skønt!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?