0
Fregola sarda med ricotta, pastinak og hjertesalat

Fregola sarda med ricotta, pastinak og hjertesalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pastinakkerløgsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailhvidløgChipotle (røget chili)
1 min.
Grønt

Start med at sætte en stor gryde med godt saltet vand over til at koge pasta i senere. Tænd også ovnen på 180 grader varmluft.

Skræl persillerødderne og løg - og skyl tomater.

Snit løgene i tynde skiver og skær persillerødder i små tern. Bred løg og rødder ud på en bradepande, dryp et par dråber olivenolie over.

Bag til begge dele har taget en smule farve og er helt mørt - ca. 20 min.

Hak tomaterne groft med en kniv og snit hvidløg helt tyndt. Kom begge dele, inklusiv tomatsaft, op i en skål og krydr med den røgede chili, lidt salt og friskkværnet peber. Vend godt rundt og lad det stå til senere.

Fregola sarda
15 min.
Pasta

Kog pastaen i det bulderkogende vand - til den er al dente, ca. 10-12 min.

hjertesalat
20 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade og skyl dem. Skær dem herefter i grove, mundrette strimler med en kniv.

ricotta fra la Treccia
30 min.
Anretning

Kom de bagte rødder og løg op i skålen med tomaterne. Dræn pasta og tilsæt dem ligeledes til skålen, sammen med et skud olivenolie. Vend godt rundt og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret den skårne salat i dybe tallerkner og kom pastablandingen henover og slut af med at komme små klatter af ricotta ved.

Velbekomme!

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

Ricotta betyder 'genkogt' på italiensk. Når man laver oste, bliver der en masse ostevalle tilbage. I Italien, er valle en værdifuld ingrediens, fordi det er den ingrediens, ricotta er lavet af. Ricotta bruges til et stort udvalg af retter, både søde og salte. Hver region i Italien har deres egne ricotta delikatesser. Processen er simpel men tidskrævende. Man hæver temperaturen af vallen, langsomt. Ved hjælp af høj varme, stivner og hæver sig de resterende mælkeproteiner sig til overfladen. Fra overfladen bliver ricottaen derefter øst op i særlige forme og drænet i et par timer. Den friske ricotta ost er fantastisk smagfuld. Man kan spise den med lidt dansk honning, ristede mandler or citronskal, eller tilsætte den i pasta-sauce, eller sammen med spinat og andre grønne urter som fyld i tortellini og ravioli.

Læs mere om her La Treccia: https://latreccia.dk/om-la-treccia

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?