0
Fregola Sarda med blåmuslinger og chili

Fregola Sarda med blåmuslinger og chili

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
Hele blåmuslinger
1 min.
Muslingerne

Skyl muslingerne grundigt (se video ovenover) ved at gnubbe dem mod hinanden imellem dine hænder. Gør dette i en stor skål under rindende koldt vand, det sliber evt. urenheder og sand af skallerne. Kassér de muslinger, der evt. måtte være knuste, og er der nogle, der er åbne, bankes de mod bordkanten. Lukker de sig ikke i løbet af kort tid, kasseres de også.

Fregola sardaløggulerodknust tørret chilitomatpuréoliesort pebersaltbouillon
5 min.
Fregola Sarda

Sæt 2 dl. vand pr. person over at koge i en gryde, og bland bouillonen i.  

Pil løg, skræl gulerødderne, og hak det hele groft. 

Varm en bred gryde eller pande med en stor stegeflade op ved middelhøj varme.

Steg chilipulveret (pas på med mængden! - det er hot) i 1 spsk. olie pr. person i 30 sek. Tilsæt løg og gulerod og steg i ca. 5 min under omrøring. Tilsæt fregola og tomatpuré, og lad det stege i yderligere 1 min. Tilsæt bouillon, indtil det dækker fregolaen, rør godt rundt, og læg et lag blåmuslinger henover. Lad dem dampe med låg på i ca. 2 min., indtil de har åbnet sig, og tag dem derefter op af gryden igen. Fortsæt denne procedure, indtil alle muslingerne er brugt, og gem muslingerne til senere. Spæd hele tiden op med bouillonen, hvis fregolaen begynder at blive for tør. 

Fregolaen skal have ca. 15-20 min., og skal helst stadig have lidt bid, når de serveres. Sovsen omkring må ikke være for drøj, og skal have en konsistens som en god risotto eller en tynd risengrød. Smages til med salt og peber. 

persille
25 min.
Persille og muslingerne

Skyl persille, afdryp for vand, og hak den fint. 

Pil evt. nogle af muslingerne, imens fregolaen tilberedes, så man undgår for meget arbejde ved bordet. Bland de pillede muslinger i fregolaen, lige før den serveres. 

30 min.
Anretning

Fordel fregolaen i dybe tallerkener, anret hele muslinger henover, og top med persille, peber og lidt olivenolie. 

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?