0
Fried rice med honning glaseret Hopballe kylling, sprøde løg, schriacha sauce og stegt æg

Fried rice med honning glaseret Hopballe kylling, sprøde løg, schriacha sauce og stegt æg

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ris
1 min.
Ris

NB: Kog gerne basmatiris dagen før – ellers i god tid!

Kog risene efter anvisning på posen. 

Koger du risene dagen før, er det vigtigt, at de sættes straks på køl, når de er dampet lidt af og er kølet lidt ned. 

spidskålgulerodforårsløgkorianderhvidløgskalotteløg
2 min.
Forbered grønt:

Skræl gulerødder, og riv dem på et rivejern, eller skær dem i julienne på et mandolinjern. Pil og hak hvidløg og skalotteløg, så fint du kan. Soigner og snit forårsløg fint. Pluk korianderbladene fra, og kom dem i koldt vand. Snit stænglerne fint. Fjern de yderste blade på kålet, del det i kvarte, fjern stokken, og snit kålet, så fint du kan. Kom det hele i skåle hver for sig! 

Hopballe kyllingebryst med skindtamari/soya
15 min.
Kylling:

Brun kyllingebryst (se video ovenover) med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes kort tid på den anden side. Krydr med salt og peber. Kom ca. 1 spsk honning pr. person du laver mad til på panden, og lad det bruse op. Tilsæt soya (brug det halve her), og kog ind til sirup-konsistens. Læg brysterne og honningmarinaden i et ovnfast fad. Steg dem færdige i en 225 grader forvarmet ovn i 4-5 min., til kyllingen netop er gennemstegt, men stadig saftig. Lad kødet trække et lunt sted, mens du laver de stegte ris. 

sriracha sauceristede løg$tamari/soyakorianderhvidløgskalotteløgforårsløgspidskålgulerod
20 min.
Stegte ris:

I en wok eller stor pande steges skalotteløg og hvidløg i 2-3 minutter. Derefter tilsættes kål og gulerod, der også ristes i 2 minutter. Tilsæt de kogte løse ris, og rist igennem i 2-3 minutter, mens du hele tiden vender rundt. Tilsæt det sidste tamari (soyasauce), halvdelen af schriacha saucen samt halvdelen af de ristede løg. Rist igen igennem 1 minut. Skær den stegte kylling i små stykker, og vend i sammen med saften fra kyllingen, korianderstilke og halvdelen af de skårede forårsløg. Rist igen i 2-3 minutter. Smag retten til med lidt salt, sukker og sort peber.

æg2
30 min.
Spejlæg:

Steg æggene på en slip-let pande ved svag varme i enten smør eller olie. Steg dem enten 'over easy' (vendte) eller 'sunny side up'. Jeg foretrækker det sidste. Uanset din præference anbefaler jeg, at du lader æggeblommen være letflydende. Krydr det færdige æg med salt og friskkværnet sort peber.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys de sidste ristede løg, forårsløg over, og dryp med schriacha sauce.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?