Forvarm ovnen til 225 grader. Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg, til de er helt bløde - ca. 15 min.
Pil forårsløget og skyl tomaterne og timianen. Bank lidt på forårsløgene med skaftet af en kokkekniv så de bliver mere fleksible og skær dem i mindre stykker. Kom dem op i et ildfast fad med tomaterne og timianen, hæld 1 spsk. olivenolie og 2 spsk. balsamico pr. person henover, krydr med salt og peber, og læg forårsløgene og timianen ind i mellem tomaterne, så det hele er blandet godt sammen. Bages i ca. 20 min til løg og tomater har fået godt med farve.
Kernerne ristes på en tør pande over middel varme, indtil de bliver gyldenbrune i overfladen. Tag dem af varmen, og gem til senere.
Kom kødet op i en skål, og rør det sejt med 0,5 tsk. salt pr. person. Tilsæt ½ spsk. hvedemel og rør, til farsen er homogen.
Form 3 kødboller pr. person, og steg dem på en pande ved middelhøj varme i 1 spsk. olie og evt. lidt smør i ca. 3 min. på hver side.
Når grøntsagerne er bagt færdige, tilsættes linserne, solsikkekernerne og rosinerne og det hele vendes godt rundt. Smages til med salt og peber.
Servér de lune frikadeller med linserne og grøntsagerne.
Kundekommentarer ()