1. Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 5 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt skyllet og drænet ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 15-20 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk, og lad risene hvile under låg i 5-10 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.
2. Skyl alle grønsagerne. Skær peberfrugt i tern og champignoner i skiver. Snit hvidløg i meget små tern og skalotteløget i tern.
3. Krydr begge sider af koteletterne med salt og peber, og drys med et generøst lag ”koteletter i fad krydderimix”. Vend derefter koteletterne i lidt hvedemel, og brun dem grundigt af på en mediumvarm pande i neutral olie. Når de er grundigt brunede, tages de af, og sættes til side.
4. Hakket hvidløg og skalotteløg sauteres af på panden (gem lidt af begge slags til tomatsalaten), hvorpå du brunede koteletterne. Tilsæt skiver af champignons og tern af peberfrugt, og sauter dem med et par minutter. Krydr med det sidste krydderimix, og kom piskefløde på. Kom koteletterne tilbage på panden, og sæt låg eller et stykke stanniol på. Lad retten småsimre i 10-12 minutter ved svag varme. Smag til med salt og peber.
5. Del tomaterne i mindre stykker. Vend dem med det sidste finthakkede hvid- og skalotteløg, god olivenolie samt salt og peber. Drys med plukkede basilikumblade.
6. Anret som vist på billedet.
Koteletter i fad krydderimix: 50 % urtebouillon, 30% sød paprika, 10% paprikaflager, 10% timian.
Koteletter i fad krydderimix indeholder: 50 % urtebouillon, 30% sød paprika, 10% paprikaflager, 10% timian.
Kundekommentarer ()