0
Frisk pappardelle i cremet ostesauce med røget chili og bagt blomkål

Frisk pappardelle i cremet ostesauce med røget chili og bagt blomkål

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

blomkålhasselnøddekerner
1 min.
Bag blomkålen

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft. Sæt også en stor gryde vand over til pasta - husk et godt skud salt.

Skær eller bræk blomkålen ud i rustikke buketter. Vend dem med et par dråber olivenolie, salt og friskkværnet sort peber.

Bag blomkålsbuketterne i ca. 20 min., på en bageplade til de har taget godt med farve.

Hak hasselnødderne fint, og gem dem til senere.

 

æg2pecorino romano
5 min.
Forbered saucen

Slå æg ud i en skål, og riv osten fint ned i. Pisk massen godt sammen med en gaffel.

citronolivenolie, ekstra jomfru
10 min.
Lav salaten

Find en stor skål, som kan rumme både blomkål og rucola. Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie heri, og smag til med lidt salt og godt med fintrevet citronskræl. Kom hasselnødderne op i skålen.

Lige inden servering vender du de bagte blomkål og rucola sammen i skålen, og smager til med lidt salt.

pappardelleChipotle (røget chili)
20 min.
Tilbered pastaen

Når vandet koger, tilsætter du pastaen, og koger til den er al dente efter anvisning på pakken. Kom ca. 1/2 dl. kogevand pr. kuvert op i skålen med æggemasse.

Hæld vandet fra pastaen, og kom pastaen tilbage i den lune gryde sammen med æggemassen. Rør grundigt rundt, til æggemassen tykner og cremer pastaen. Smag til med salt og røget chili efter smag.

Hvis æggemassen ikke tykner, så kan du sætte gryden over ved helt lav varme og røre, indtil massen tykner. Pas på, at du ikke kommer til at lave røræg.

30 min.
Anretning

Server pastaen med det samme i dybe tallerkener. Anret salaten på siden i portionsskåle.

Velbekomme!

Bonusinfo

Husk at salte vandet godt! En klog italiener lærte mig i sin tid, at vandet skal være salt som en tår af Middelhavet! Om du ønsker at komme lidt olie i vandet er til gengæld lidt af et individuelt spørgsmål! Jeg har ALTID gjort det! Hvorfor? Fordi nogen har sagt til mig, at man SKAL! Men det er vist i virkeligheden ikke så vigtigt :-) 

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?