0
Friskkogt dansk sorthummer fra Jegindø med Karl Johan emulsion, citron, mesclun og surdejsbrød

Friskkogt dansk sorthummer fra Jegindø med Karl Johan emulsion, citron, mesclun og surdejsbrød

Hovedingrediens:
Skaldyr
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
10 minutter
Opskriftstype:
Gourmet
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kogt dansk hummer
1 min.
Sådan flækker du hummeren:

Flæk hummeren på langs fra bagsiden med en kraftig, ska (se video ovenover)rp kniv (En lille skarp savtakket kniv kan være god)

Fjern og kassér maven, der sidder helt fremme ved hovedet, lige bag ved øjne og følehorn, den er ca. på størrelse med en 50 øre. Fjern også den mørke tarmstreng der går gennem halen.

Den grønne indmad og evt. rogn/koral er en delikatesse, og den skal du endelig bare lade sidde.

Knæk kløerne af, og giv dem et par forsigtige hug med en kødhammer, så der er åbent ind til kødet.

 

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
5 min.
Brød

Lun brødet i en 225 grader forvarmet ovn i 3-5 minutter.

Fif: Gør bollerne let fugtige, før du luner dem. 

mix salaterKarl Johan emulsionPrimitivo surdejs bolle med fuldkorn
10 min.
Anretning:

Server den halve hummer og kloen på en stor flot tallerken. Kom Karl Johan emulsion i en lille skål, som sættes på samme tallerken. Læg et par citronbåde ved, og pynt med skyllet og tørret/slynget salat. Server brød og smør dertil.

Fif: Lav en lille skylleskål med fingerlunt vand og en lille tynd citronskive i. Sæt skålen på bordet ved hver kuvert. Brug også gerne hummergafler, hvis du har.

Bonusinfo

Primitivo surdejsboller:

Rugsurdej og fuldkornssurdej æltes med italiensk Tipo 00 hvedemel samt fuldkornshvedemel og hørfrø. Et højt vandindhold og lang fermenteringsproces resulterer i en bolle med smag, saft og karakter.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?