0
Friterede rødspættefileter med pastinakker og kartofler stegt med varme krydderier

Friterede rødspættefileter med pastinakker og kartofler stegt med varme krydderier

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Mælk, Æg

Fremgangsmåde

Fisk: Krydr fisken med lidt salt og peber. Vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Fritér dem i rigeligt olie ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

Pastinakker og kartofler: Skræl pastinakker og kartofler og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 3 x 3 cm. Læg dem i en skål, dæk dem med kogende vand og lad dem trække i 12 min. Hæld vandet fra og vend dem sammen med 1 dl god olivenolie. Krydr med salt og krydderiblandingen* (gem lidt af blandingen til servering) og læg dem (i ét lag) i et ovnfast fad. Sæt fadet i en 180 grader varm ovn til de er gyldne og lækre (ca. 35 minutter).

*Krydderiblanding: 1 spsk. korianderfrø, 1 tsk. hel sort peber, ½ tsk. chiliflager, 1 tsk. bukkehornsfrø, 1 spsk. spidskommen og 1 tsk. gurkemeje. Rist alle krydderierne (minus gurkemeje) på en tør pande i et par minutter indtil de æteriske olier begynder at blive frigivet: Knus dem derefter i en morter (eller brug en tung kødhammer og bank dem i en kraftig frysepose, hvis du ikke har en morter).

Anret som vist på billedet med masser af plukket koriander på toppen.

Server sammen med yoghurt eller skyr drysset med lidt af krydderiblandingen på toppen.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?