0
Friterede ”sprutter” med citron, aïoli og citronconfit

Friterede ”sprutter” med citron, aïoli og citronconfit

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Blæksprutte, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Æg

Fremgangsmåde

Blæksprutter: Rist de 4 slags peber på en tør pande indtil de æteriske olier frigives og det begynder at dufte (2-3 minutter) og knus det nu i en morter eller kværn til et fint pulver og bland det med raspen. "Sprutterne" skæres i strimler eller ringe der er ca. 4-5 mm brede og krydres med fint salt. De paneres ved at de vendes, først i hvedemel, derefter i de piskede æg - og til sidst i raspen som er blandet med de 4 slags peber. "Sprutterne" friteres i hed olie til de er gyldne og sprøde. Dryppes af på køkkenrulle og krydres med salt. Servér straks.

Aïoli:

3 store æggeblommer (brug evt. pasteuriserede)

1 spsk. hvidvins eddike

1 tsk salt

1 tsk dijon sennep

Lidt safran

1 fed hvidløg

Salt & peber

300 ml neutral olie (rapsolie eller jordnødde)

Udblød safran i 1 tsk. kogende vand og blend derefter alle ingredienser, på nær olien, i 1-2 minutter. Herefter tilsættes olien lidt efter lidt - indtil den bliver tyk og cremet som en mayonnaise.

Citronconfit: Saften presses af 8 økologiske citroner og gemmes - indmaden skrabes ud og smides væk. Citronskallen koges op 8 gange! Hver gang i nyt vand - saft og kogte skaller blendes med sukker efter smag og konsistens!

Karamelliserede citroner: Halvér 2 citroner og karameliser dem på en brandvarm tør pande, ved at skære dem over og sætte dem direkte på panden med skærefladen nedad indtil den er mørkt karamelliseret.

Anretning: Som vist på billedet. Server en dejlig salat efter årstiden dertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?