Blæksprutter: Rist de 4 slags peber på en tør pande indtil de æteriske olier frigives og det begynder at dufte (2-3 minutter) og knus det nu i en morter eller kværn til et fint pulver og bland det med raspen. "Sprutterne" skæres i strimler eller ringe der er ca. 4-5 mm brede og krydres med fint salt. De paneres ved at de vendes, først i hvedemel, derefter i de piskede æg - og til sidst i raspen som er blandet med de 4 slags peber. "Sprutterne" friteres i hed olie til de er gyldne og sprøde. Dryppes af på køkkenrulle og krydres med salt. Servér straks.
Aïoli:
3 store æggeblommer (brug evt. pasteuriserede)
1 spsk. hvidvins eddike
1 tsk salt
1 tsk dijon sennep
Lidt safran
1 fed hvidløg
Salt & peber
300 ml neutral olie (rapsolie eller jordnødde)
Udblød safran i 1 tsk. kogende vand og blend derefter alle ingredienser, på nær olien, i 1-2 minutter. Herefter tilsættes olien lidt efter lidt - indtil den bliver tyk og cremet som en mayonnaise.
Citronconfit: Saften presses af 8 økologiske citroner og gemmes - indmaden skrabes ud og smides væk. Citronskallen koges op 8 gange! Hver gang i nyt vand - saft og kogte skaller blendes med sukker efter smag og konsistens!
Karamelliserede citroner: Halvér 2 citroner og karameliser dem på en brandvarm tør pande, ved at skære dem over og sætte dem direkte på panden med skærefladen nedad indtil den er mørkt karamelliseret.
Anretning: Som vist på billedet. Server en dejlig salat efter årstiden dertil.
Kommentarer og forslag til opskriften