Sauce: Pisk yoghurt og mayonnaise helt glat og rør finthakkede jalapeños, hakket dild, spidskommen, cayennepeber og oregano i og smag til med limesaft, salt og peber.
Grønt: Trim rødkålen for stok og grimme blade og snit den i fine tynde strimler. Riv gulerødderne groft og skær sukkerærterne i strimler på langs.
Fisk: Start med at lave en dej: Rør mel og 2 tsk. salt sammen og pisk pilsneren i til en tyk cremet dej. Hæld olie i en tykbundet gryde så det dækker med ca. 3 cm og lad det stille og roligt varme op ved medium-høj temperatur. Skær fisken i brede strimler, vend dem i dejen og læg dem i olien - 3-4 strimler ad gangen - ellers kan varmen i olien ikke følge med, og det vil begynde at koge i stedet for. Fritér til fiskestykkerne er let gyldne, tag dem op med en hulske og lad dem dryppe af på køkkenrulle.
Samling: Fordel en håndfuld blandede grøntsager på hver tortilla (denne kan varmes først, hvis ønsket) og top med friterede fiskestykker. Dryp med yoghurtsauce, rul tortillaen sammen om fyldet og spis.
Server sammen med en salsa (lavet af tomater, sorte bønner og majs) og en cremet guacamole.
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!
Kommentarer og forslag til opskriften