0
Friteret kuller med Aloo Gobi
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Aloo Gobi: Varm lidt neutral olie i en bredbundet gryde med tilhørende låg over medium-høj varme. Når det er varmt, tilsættes skrællede kartofler, der er skåret i rustikke tern af ca. 2 x 2 cm, og de sauteres til de er gyldne. Tag kartoflerne op med en hulske og gentag med blomkål der er delt i små buketter, til også de er gyldne.Juster varmen ned til medium-lav, tilsæt evt. lidt mere olie hvis det er nød¬vendigt, og sauter nu de hakkede løg indtil de er bløde og gyldne, men ikke brune. Derefter tilsættes hakket hvidløg og fintrevet ingefær og det hele sauteres igennem i et par minutter. Kom de hakkede tomater i sammen med krydderiblandingen, og lad det simre i 5-10 min.Kom kartoflerne tilbage i gryden sammen med fint hakket frisk chili og salt. Bring retten tilbage til simrepunktet, dæk med låg og kog i fem minutter. Tilsæt blomkål og et stænk af vand, dæk og kog til de begge er møre, under jævnlig omrøring for at sikre, det ikke brænder på. Tilføj evt. mere vand, hvis det er nødvendigt.

Smag nu Aloo Gobien til med lidt sukker, salt og limesaft.

Fisk: Rør en tyk dej af 1 dl hvedemel, 1 tsk. bagepulver (kan udelades), ½ tsk. salt samt 1,5 dl vand. Fold fileterne på langs så de ligger dobbelt og krydr med salt og peber. Vend dem i lidt hvedemel og derefter i den tykke dej. Steg dem på en medium varm pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm dybt - altså en ”mini-friture”). Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir og drysses med lidt fint salt.

Anretning: Som vist på billedet.

Aloo Gobi. Så hvorfor ikke prøve Aloo Gobi? En krydret blomkålsgryderet med kartofler.

Aloo = Kartofler.

Gobi = Blomkål.

Aloo Gobi er en traditionel vegetarret, som kan klassificeres som comfort food - her serveres den med lækker friteret fisk.

Aloo Gobi krydderimix indeholder: Spidskommen, nigella frø, korianderfrø, chilipulver, gurkemeje, methi (tørret bukkehorn blade og garam masala)

Bonusinfo

Aloo Gobi krydderi indeholder: Spidskommen, nigella frø, korianderfrø, chilipulver, gurkemeje, methi (tørret bukkehorn blade og garam masala)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?