Aloo Gobi: Varm lidt neutral olie i en bredbundet gryde med tilhørende låg over medium-høj varme. Når det er varmt, tilsættes skrællede kartofler, der er skåret i rustikke tern af ca. 2 x 2 cm, og de sauteres til de er gyldne. Tag kartoflerne op med en hulske og gentag med blomkål der er delt i små buketter, til også de er gyldne.Juster varmen ned til medium-lav, tilsæt evt. lidt mere olie hvis det er nød¬vendigt, og sauter nu de hakkede løg indtil de er bløde og gyldne, men ikke brune. Derefter tilsættes hakket hvidløg og fintrevet ingefær og det hele sauteres igennem i et par minutter. Kom de hakkede tomater i sammen med krydderiblandingen, og lad det simre i 5-10 min.Kom kartoflerne tilbage i gryden sammen med fint hakket frisk chili og salt. Bring retten tilbage til simrepunktet, dæk med låg og kog i fem minutter. Tilsæt blomkål og et stænk af vand, dæk og kog til de begge er møre, under jævnlig omrøring for at sikre, det ikke brænder på. Tilføj evt. mere vand, hvis det er nødvendigt.
Smag nu Aloo Gobien til med lidt sukker, salt og limesaft.
Fisk: Rør en tyk dej af 1 dl hvedemel, 1 tsk. bagepulver (kan udelades), ½ tsk. salt samt 1,5 dl vand. Fold fileterne på langs så de ligger dobbelt og krydr med salt og peber. Vend dem i lidt hvedemel og derefter i den tykke dej. Steg dem på en medium varm pande/gryde i masser af neutral olie (mindst 1 cm - men gerne 2-3 cm dybt - altså en ”mini-friture”). Fisken steges primært på den ene side i ca. 3-4 min. til den er pænt gylden, hvorefter den vendes og steges til den er sprød og gylden på den anden side også. De friterede fisk afdryppes på fedtsugende papir og drysses med lidt fint salt.
Anretning: Som vist på billedet.
Aloo Gobi. Så hvorfor ikke prøve Aloo Gobi? En krydret blomkålsgryderet med kartofler.
Aloo = Kartofler.
Gobi = Blomkål.
Aloo Gobi er en traditionel vegetarret, som kan klassificeres som comfort food - her serveres den med lækker friteret fisk.
Aloo Gobi krydderimix indeholder: Spidskommen, nigella frø, korianderfrø, chilipulver, gurkemeje, methi (tørret bukkehorn blade og garam masala)
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Aloo Gobi krydderi indeholder: 30% Spidskommen, 15% nigella frø, 15% korianderfrø, 15% chilipulver, 15% gurkemeje, 10% methi (tørret bukkehorn blade og garam masala)
Kundekommentarer ()