Start med at tænde ovnen på 225 grader.
Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2 x 2 cm. Kog dem op i rigeligt godt saltet vand – lad dem koge 7-8 minutter. Hæld vandet fra, og lad det dampe godt af. Vend sammen med god olivenolie. Krydr med salt og 1/3 af mezze krydderierne og læg dem – i ét lag - i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 225 grader forvarm ovn til de er gyldne og lækre (ca. 25 minutter). Vend gerne rundt i dem et par gange undervejs!
Fjern de yderste blade på kålen, del den i kvarte og fjern stokken. Snit kålen så fint du kan, fx på et mandolinjern. Hæld citronsaft i, og vend rundt sammen med lidt salt og sukker og et genrøst splash af din bedste olivenolie.
Pluk, skyl, og hak mynten (gem gerne lidt til pynt). Rør yoghurten med generøse mængder af din bedste olivenolie og endnu 1/3 af mezze krydderiet.
Del fisken i mindre stykker, så der er 2-3 pr. person. Krydr fisken med lidt salt og peber, og vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du vende i en melklister, pisket sammen af 1 del vand og 1 del hvedemel) og til sidst i raspen. Steg på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.
Som vist. Smør mezze & mynte yoghurten fladt ud på en tallerken og drys med lidt citronskal og det sidste mezze.
Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.
Ingredienser:
Kundekommentarer ()