0
Friteret kuller med stegte pastinakker og kartofler med mezze, dertil syrlig rødkålssalat samt citron-mynteyoghurt

Friteret kuller med stegte pastinakker og kartofler med mezze, dertil syrlig rødkålssalat samt citron-mynteyoghurt

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pastinakkerbagekartofler
1 min.
Pastinak & Kartoffel:

Start med at tænde ovnen på 225 grader.

Skræl pastinakker og kartofler, og skær dem ud i rustikke stykker på ca. 2 x 2 cm. Kog dem op i rigeligt godt saltet vand – lad dem koge 7-8 minutter. Hæld vandet fra, og lad det dampe godt af. Vend sammen med god olivenolie. Krydr med salt og 1/3 af mezze krydderierne og læg dem – i ét lag - i et ovnfast fad med bagepapir i bunden. Sæt fadet i en 225 grader forvarm ovn til de er gyldne og lækre (ca. 25 minutter). Vend gerne rundt i dem et par gange undervejs!

rødkålcitron
10 min.
Rødkålsalat:

Fjern de yderste blade på kålen, del den i kvarte og fjern stokken. Snit kålen så fint du kan, fx på et mandolinjern. Hæld citronsaft i, og vend rundt sammen med lidt salt og sukker, og et genrøst splash af din bedste olivenolie.

græsk yoghurt, 10%myntemezze krydderi
15 min.
Mezze & mynte yoghurt:

Pluk, skyl, og hak mynten (gem gerne lidt til pynt). Rør yoghurten med generøse mængder af din bedste olivenolie og endnu 1/3 af mezze krydderiet.

kullerfilet uden skind
30 min.
Fisk:

Del fisken i mindre stykker, så der er 2-3 pr. person. Krydr fisken med lidt salt og peber, og vend fileterne i mel, dernæst i sammenpisket æg (har du ikke et æg, kan du vende i en melklister, pisket sammen af 1 del vand og 1 del hvedemel) og til sidst i raspen.  Steg på en pande, eller fritér dem i rigeligt olie i en gryde ved ca. 180 grader (når det syder omkring en tændstik, er olien varm nok) til de er gyldne, og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Drys med lidt salt.

45 min.
Anretning:

Som vist. Smør mezze & mynte yoghurten fladt ud på en tallerken og drys med lidt citronskal og det sidste mezze.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?